7. syyskuuta 2011

Ensikokemukset foam rollerista

Foam roller, pilatesrulla, vaahtomuovi pötkylä, miksi ikinä sitä nyt kutsuisikaan tuli postissa tällä viikolla. Ostin sen pilateskauppa.fi:stä. Palvelu oli toimivaa, vaikka aluksi tilaus menikin mönkään katkenneen pankkiyhteyden takia. Joka tapauksessa nopealla aika taululla toimitettiin tämmöinen lähimpään postiin.

Kuva pilateskauppa.fi:n sivuilta
Studio Pro Foam Roller (EPP) - päädyin tuohon versioon noin tunnin verkkoselailun perusteella. Monessa paikassa kehotettiin ottamaan tuommoinen musta, koska se oli kovempi ja sitten vielä tuota EPP materiaalia. Noilla spekseillä etsiskelin rullaa ja tällä kertaa päädyin kotimaiseen tilaukseen postikulujen edullisuuden takia.

Ensimmäiset kokemukset rullan käytöstä ovat loistavat. Tarkoitukseni oli hommata tuo rulla isojen lihasten, reidet, pohkeet ja niin edespäin rentouttamiseen ja hieromiseen. Siihen tarkoitukseen ensimmäisten kokeilujen perusteella tuo toimii erittäin hyvin.

Monessa paikkaa ohjeistettiin rullailemaan hitaasti haluamasi lihaksia 50-60 sekunnin ajan. Ainakin etureisille tuo aika oli aivan liikaa, sillä kipu oli mieletön. Kipeää tuo siis teki, mutta hyvällä tavalla. Vähän samalla tapaa kuin oikein kireiden lihasten avaushieronta.

Koitan muistaa kertoa uudemman kerran rullan käytöstä muutaman kuukauden päästä, kun sillä toivottavasti on jo paljon enemmän

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti