15. syyskuuta 2011

Ensimmäinen täysi 7-ottelu

Viime lauantaina meillä oli kotiseurani Iso Nousun toinen perinteinen 7-ottelu. Ensimmäisellä kerralla keli oli aivan karmea ja myös Kouvolan urheilupuistossa oli pesisfinaali alkamassa, niin silloin 7-ottelu kutistui 4-otteluksi ja siis jäi kenttälajeihin. Tällä kertaa keli oli parempi ja kenttäkin vapaana koko päivän. Tiedossa oli siis elämäni ensimmäinen 7-ottelu. Ja pistetaulukkona ja välineinä käytimme siis virallisia naisten 7-ottelu välineitä ja pisteitä.

Kokonaisuudessaan olin arvioinut etukäteen, että voisi päästä noin 4000 pisteeseen. Osaltani ottelu meni kuitenkin kohtalaisesti alakanttiin ja loppupisteiksi tulikin 3108. Johtopäätelmäni tuloksesta on, että kova pitkäkestoinen harjoittelu on selvästi vaikuttanut räjähtävyyteen ja nopeuteen. Eipä tuosta suoranaista haittaa ole, mutta 7-otteluun se toi vaan selvästi huonomman tuloksen kuin mitä olin ajatellut.

Tässä vielä laji lajilta kokemukset ja tulokset ottelusta.

100 aidat (tulos 18,59s - pisteet 430)

Ensimmäinen ja ennalta pelottavin laji oli 100 metrin aidat. Kerran vielä yläasteella ollessani näin kun jin kaatumisherkkyys oli saanut minut ajattelemaan, että tämä on se vaativin laji. Naisten aidat olivat kuitenkin sen verran matalat (84,5cm) että aitojen yli pääseminen oli helppoa. Alunperin ajatukseni oli pyrkiä 3:een väliaskeleeseen, mutta se ei luonnistunut millään, joten otin välissä 5 lyhyttä askelta. Juoksu kulki kohtalaisesti ja aika oli ihan tyydyttävä. Mikä tärkeintä kaikki selvisivät hommasta ehjinä.

Korkeus (tulos 135cm - pisteet 460)

Olin edellisvuodesta sen verran viisastunut, että jätin helpot korkeudet kokonaan väliin ja panostin korkeuksiin joista tiesin että minulla olisi mahdollisuuksia. Säästin 5 hyppyä kun aloitin vasta 115cm:stä ja sitten hyppäsin 125, 130 ja 135. Tavoitteeni oli tähän lajiin 140, joten siitä jäin vähän. Hyppypaikka oli aika märkä ja piikkarit olisivat olleet hyvä apu tähän lajiin. No kohtalainen suoritus kuitenkin.

Kuula (tulos 12,37m - pisteet 686)

Tämä oli ennakolta minulle vahva laji. Edellisvuonna työnsin yli 13 metriä, mutta tänä vuonna tästäkin hommasta puuttui terävyys. Sain kuitenkin tästä eniten pisteitä ja kaikki kolme työntä muutaman kymmenen sentin päähän toisistaan. Tasainen suoritus, mutta parannettavaa ensi vuodeksi jäi kuitenkin.

200 m (tulos 31,35s - pisteet 392)

Tämä laji meni minulta kaikista eniten penkin alle. Selityksiäkin löytyy; märällä radalla ilman piikkareita sudin pari kertaa tyhjää jossa hävisi varmasti ainakin sekunti ja myös kellotus saattoi käydä vähän hitaalla (siis pysähtyi hetken liian myöhään). Nämä eivät silti poista tosiasiaa, että olin tolkuttoman hidas. Tavoitteeni oli 27 sekuntia, josta jäin siis yli 4 sekuntia. Surkea tulos, ei voi muuta sanoa.

Pituus (tulos 410cm - pisteet 331)

Sama mollivoittoinen linja jatkui. Harjoitushypyllä hyppäsin 435, mutta kolmella yrityksellä en päässyt kuin pikkaisen päälle 4 metriä. Kimmoisuus ja nopeus ovat tainneet jäädä lenkkipoluille. Mistäköhän ne saisi ensi vuodeksi takaisin.

Keihäs (tulos 29,6 - pisteet 470)

Kun lajit alkavat menemään huonosti, niin sitten kaikki menevät huonosti. Vanhana pesäpalloilijana alle 30 metriin jääntiin oli päivän suurin pettymys. Edellisenä vuonna olin heittänyt 38 metriä. Koeheitolla minua sattui olkapäähän ja tukijalkaan, joten nekin taisivat tehdä oman osansa heittämiseen. Totuus oli kuitenkin se, että jokainen heitto kiersi vasemmalle, eikä mikään lähtenyt pisteenä taivaalle, kuten keihäänheittäjät tuppaavat sanovan. Surkeaa, surkeaa, surkeaa.

800 m (tulos 3min 03s - 338)

Viimeisenä rutistuksena oli 800 metriä. Ajattelin lähteä tavoittelemaan 3 minuutin alitusta. En ole kuitenkaan radalla juossut koko kesänä yhtään kierrosta vauhdin jako oli tosi vaikeaa. Ensimmäinen kierros napsahtikin 1:35 :een ja toisella löytyi sitten vähän voimia puristaa 1:28. Kunnon loppukiriä ei irronnut, kun jaloista ei vaan tuntunut tulevan lisää nopeutta vaikka kuinka yritti. Tässäkään lajissa en saanut ihan kaikkea itsestä irti, mutta tämä meni kuitenkin ihan kohtuullisesti.

Yhteenveto ja kootut selitykset

7-ottelu oli hauska tapahtuma. Yhteen päivään tuon rutistaminen ei ole liian rankka urakka ja eikä 7-ottelussa ole mitään mahdottoman vaikeita lajeja. Tällä kertaa minulla ei vaan kulkenut. Syitä saattoi olla kaksi päivää ennen h-hetkeä tehty verenluovutus, tällä hetkellä menossa oleva kohtuu kova treenaminen, piikkareiden puute tai sitten oli vaan huono päivä. Ainakin ensi vuoteen jäi reippaasti parannettavaa. Ensi vuonna 4000 ylittyy ihan varmasti.

Tämän tekstin on kirjoittanut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti