8. syyskuuta 2011

Treenivarusteita: Loistava juoksuasu - Dobsom R90

Muutama vuosi takaperin polvileikkaukseni jäljiltä kun innostuin uudestaan kuntoilusta palloilun sijaan, aloin etsimään kunnon varusteita juoksemiseen. Olen aina erityisesti tykännyt urheilla ulkona syksyisin kun ilmat viilenee, ilma on raikas ja usein vähän märkäkin. Silloin etsiskelin itselleni juoksuasua ja muutaman suosituksen perusteella päädyin Dobsomin R90 juoksuasuun.

Asu kokonaisuudessaan ei ole vedenpitävä, enkä sitä sillä silmällä ostanutkaan. Syksyisessä sumuvesisateessa se toki pitää kropan hyvin kuivana. Koko asu on myös erittäin kevyt ja tuntuu siltä myös päällä.

Kuva shop.dobsom.com:sta
Asun takki on erinomainen. Hihat ovat irroitettavia ja muuteman kerran olen lenkillä jopa ne irroittanutkin. Yksi hienoimmista puolista takissa on sen hihojen suussa olevat resorit, jotka toimivat myös hanskoina. Niissä on siis peukalon reikä ja ne tulevat suunnilleen puoleen väliin sormia. Useilla lenkeillä alkumatkasta olenkin käyttänyt noita hihoja käsien lämmittämiseen ja muutaman kilometrin jälkeen sitten vetänyt ne takaisin sisään. Erittäin kätevä ominaisuus kylmille ilmoille.

Huomattavaa on myös että takki on anorakki mallia, eli vedetään paidan lailla päälle ja siinä on huppareista tuttu mahan yli menevä tasku, joka sulkeutuu vetoketjuilla. Pienenä miinuksena se, että taskuun ei tule mp3 reikää, siis reikää josta kuulokkeiden johdon voisi vetää, mutta olen kyllä löytänyt ipodille aina paikan tämänkin takin kanssa. Takki on myös kiristettävissä alhaalta, mutta minulle se on ainakin ollut aina oikein hyvä ilman erillisiä kiristyksiä.
Kuva shop.dobsom.com:sta

Dobsom R90 housut ovat parhaat juoksuhousut joita olen ikinä kokeillut. Ne on hyvin kevyet ja pohkeen kohdalla oleva kiristysnauha tekee housuista hyvin trikoomaiset. Toki juoksutrikoot ovat näitä paremmat monissa tapauksissa, mutta niille jotka eivät halua trikoita käyttää, tämä on loistava vaihtoehto.Ja nämä ovat toisaalta myös ainakin puolipitkiä trikoita lämpimämmät oikein kylmillä ilmoilla.

Kaiken kaikkiaan suosittelen lämpimästi tätä Dobsom R90 asua. Itse tilasin jostain verkkokaupasta tuon asun, mutta esimerkiksi Dobsomin oma verkkokauppa (shop.dopsom.com) näyttää ihan hyvältä paikalta hommata tuo asu. Takit on tällä hetkellä 49-79 euroa ja housut 49 euroa. Mä itse muistaakseni maksoin koko asusta noin 80 euroa. Ja jos sattuu omistamaan jo hyvät juoksuhousut tai trikoot, niin pelkästään tuo Dobsomin takki on harkinnan arvoinen.

Olen käyttänyt asua paljon, jopa ihan keskitalvella. Parhaiten se kuitenkin sopii alkukevääseen ja syksyyn. Takkia olen myös käyttänyt pyöräillen liivinä ja normaalisti, sekä joskus kylmimmillä kesäilmoilla olen heittänyt tämän takin päälle shortsien tai puolipitkien trikoiden kanssa.

Lopuski vielä disclosure: Mulla ei ole mitään yhteyttä Dobsomiin, enkä saa tästä mainostuksesta yhtään mitään. Suosittelen tätä vain ja ainoastaan siksi, että asu on erittäin hyvä.

Tämän tekstin on kirjoittanut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti