11. lokakuuta 2011

NouXtreme 2011 - maastojuoksua Solvallassa

Viime sunnuntaina tuli käytyä ensimmäisesää maastojuoksutapahtumassani NouXtremessä Solvallassa, Nuuksion kansallispuiston maisemissa. Tapahtuma oli EsboIF:n järjestämä vaellus, sauvakävely sekä maastojuoksu tapahtuma. Tapahtuma oli suhteellisen pienimuotoinen ja leppoisa, mutta kuitenkin ammattitaidolla järjestetty.

Kaverini kanssa oltiin alunperin ajateltu mennä tuonne juoksemaan 20km lenkki, mutta kun selvisi, että reitti on 5 km edestakaisin, niin supistettiin lenkkimme 10 kilometriin. Olin viikolla ollut vähän flunssainen, niin kymppi oli täysin riittävä matka tällä kertaa.

Tunsin Solvallan maastoa muutaman sauvalenkin perusteella ja reitistä oli alunperinkin kerrottu, että se on raskas, mutta silti se jotenkin pääsi yllättämään. Mäet oli isoja, jyrkkiä ja niitä oli paljon. Juosten mäet tuntuvat vaan niin paljon raskaammilta kuin sauvojen kanssa mennessä. Osa mäistä oli sen verran jyrkkiä, että ne kävi jo reisiinkin. Myös alaspäin tulot olivat välillä haastavia, kun ei voinut antaa mennä vaan, vaan joutui vähän jarruttelemaan.

Ilma oli mitä mainion ja juoksukin kulki kohtalaisesti. Osanottajia oli kohtuu vähän (noin 100), mutta hauskaa oli. Kaverini kanssa mentiin mielestämme ihan kohtuu vauhtia (1:02:41 oli loppuaika), mutta urheilullisessa seurassa sillä sijoittui neljänneksi viimeiseksi. No eipä sinne oltu mitään muuta hakemaan, kuin mukavaa lenkkiä uudessa maastossa. Ensi vuonna pitää sitten tulla uudestaan ja jos silloin sitten puristaisi alle tuntiin tuon lenkin. Olisi se ehkä nytkin mennyt, mutta lähdettiin sen verran rauhallisesti, että vaikka viimeiset kolme kilometriä tulinkin alle 6 minuutin vauhtia (5:55, 5:50, 5:33) niin ei ehtinyt alle tuntiin tällä kertaa. 

Tossa järjestäjien sivuilta kuva lähdöstä. Porukkaa ei ollut paljoa, mutta sitäkin laadukkaampaa.

Järjestelyt toimivat hienosti. Parkkipaikkoja löytyi ja ohjaus toimi. Kuulutukset ja huolto toimi moitteetta. Ainoan miinuksen joudun antamaan ilmottautumispuolesta; kanslia oli järjestetty kapean käytävän päässä olevaan huoneeseen, jossa ei ollut läpikulkua. Se aiheutti pienen tungoksen. Sitä voi järjestäjät sitten parantaa ensi vuodeksi.

Yhdellä kaverilla oli järjestäjien puolesta videokamera päässä kiinni (tossa kuvassa toinen oikealta) ja kysyin häneltä, niin järjestäjät luultavimmin laittavat videon nettiin jossain vaiheessa. Ilmottelen, jos löydän sen jostain, niin saatte käsityksen reitistä.

Kuva järjestäjien (http://solvalla.esboif.fi) sivuilta
Jos on haluatte joskus osallistua vähän pienempiin tapahtumiin, niin tässä on hyvä ehdokas. Minä ainakin tykkäsin tapahtumasta ja maastosta. Reitti on kyllä aika rankkaa, mutta ainakin vähän erilaista kuin muissa tapahtumissa.  

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti