22. lokakuuta 2011

Treenivarusteita: Adidas Adizero Boston

Välillä on taas aika kertoilla treenivarustuksestani. Olin pitkään addiktoinut Nikeen ja ostin aina uudet Niket ihan vain periaatteesta. Niitä tulikin kokeiltua aika montaa erilaista mallia. Vajaa vuosi sitten minulle suositeltiin Adidas Adizeroja. Eräässä kaupassa niitä sitten näinkin kohtuu hintaan ja jalkaan kokeiltuani päätin ne hankkia.

Nyt olen juossut ensimmäisillä Adizero Bostoneillani jonkun 450 kilometriä ja siksi onkin hyvä aika tehdä oma arvioni niistä. Olen aika raskasrakenteinen ja siksi alunperin vähän vierastin näin kevyttä kenkää ja kovaa joustoa. Kengissä on siis täysjousto, mutta se on tuntumaltaan aika kova eikä tunnu kovin pehmeältä. Hyvä puoli siinä on, että alustaan saakin sitten todella hyvän tuntuman. En ole kuitenkaan huomannut mitään haittaa tuosta kovasta vaimennuksesta, vaan se on itseasiassa ollut aika miellyttävä. Eikä minulla ole ollut näiden kenkien kanssa mitään ongelmia jalkojen kanssa, joten kai niiden voi ajatella ajaneensa tehtävän ihan hyvin.

Olen juossut näillä ehkäpä 70% maastossa, hiekalla ja purulla ja loput 30% asfaltilla. Kenkä toimii yllättävän hyvin maastossa, vaikka onkin niin kevyt. Kenkä on silti hyvin tukeva ja siinä saa niin hyvän tuntuman maastoon, että maastossa juokseminen on turvallisen oloista ja mukavaa.

Yksi näiden hyvistä ja huonoista puolista on ilmastointi. Kengät on aika viileät ja kaikista kylmimmillä ilmoilla ne alkavat olemaan jopa vähän turhan viileät. Talvijuoksuun näistä kengistä ei ole, tai sitten ainakin pitää laittaa lämpimämpiä sukkia sisään, ettei varpaat palellu. Kesällä tosin viileys on myös suuri etu. On kiva kun ei ole hiestä läpimärät sukat pitkien lenkkien jälkeen.

Minulle nämä ovat olleet parhaat koskaan käyttämäni lenkkarit, joten suosittelen näitä lämpimästi. Minulla onkin toiset parit olleet jo jonkin aikaa odottamassa kaapissa ja eiköhän vielä tämän syksyn aikana nekin voisi korkata. Kunhan vaan kohtuullisen lämpimiä kelejä vielä lenkkipoluille riittäisi. Muuten pitää vaihtaa lämpimämmät lenkkarit jalkaan.

Juoksija-lehden kenkäklinikalla on myös hyvä arvio Adizero Bostoneista. Siellä tosin valitetaan kuntoilijalle kovahkoa iskunvaimennusta. Ehkäpä kun juoksen paljolti hiekka- ja maastoalustalla, en ole ongelmaa huomannut.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti