25. heinäkuuta 2012

Etsiskelin treenijaksotus vinkkejä webistä

Erehdyin eilen lueskelemaan nettisivustoilta ja keskustelupalstoilta treenauksen rytmityksestä. Tein tälle vuodelle Joe Frielin Triathlete's Training Biblen ohjeilla harjoitusohjelman ja noudatin aika hyvin sitä. Nyt kun ajatukset on jo seuraavassa kaudessa, niin ajattelin katsella mitä aiheesta kirjoitellaan.

Sekaisinhan tuollaisesta surffailusta menee. Lähes jokaisella sivustolla ja jokaisella keskustelijalla oli vähän erilaiset ajatukset miten harjoituksia tulisi jaksottaa ja minkälaisia määriä tulisi tehdä. Monilla tosin oli samoja jaksoja vuoden treenijaksotuksessa, mutta niiden sisällöt vaihtelivat hyvin paljon. Mitään kunnon punaista lankaa ei oikein tahtonut löytyä.

Harjoitusohjelma draftailua excelissä
Palasinkin takaisin ajatukseen, että teen harjoitusohjelman pääpiirteet edelleen Joe Frielin mukaan. Sen lisäksi syksy- ja talvikuukausille koitan painottaa uintitekniikkaa ja keskivartalo- ja yläkroppavoimaa. Muuten meinaan mennä samalla kaavalla kuin tähänkin asti. Talvi ja kevät oikeasti hidasvauhtisia PK lenkkejä ja sitten keväällä vasta lisää intensiteettiä. Lisäksi vielä lisään vähän vuositunteja, jotta tulisi lisää kestävyyttä.

En kyllä suosittele kenellekään monen eri sivuston tai keskustelupalstan lukemista tällaisista asioista. Selkeintä on valita joku linja, kokeilla sitä tarpeeksi kauan, vuosi tai pari ja sitten tehdä muutoksia omien tuntemusten ja muiden vinkkien mukaan. Koko ajan ei voi olla muokkaamassa treeniohjelmaa, muuten siitä katoaa kaikki järki.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti