20. heinäkuuta 2012

Hiljaisia signaaleja

Viimeiseen kahteen viikkoon on tullut 2 kovaa urheilusuoritusta ja lisäksi vielä yksi kohtuu rankka Cooperin testi. Nämä kaksi suoritusta siis Kiskon olympiamatka triathlonia ja 160 km pyörälenkki neljän hengen porukalla.

Molempien suoritusten jälkeen kokonaan lepäilin vain yhden päivän ja toisen otin kevyellä treenillä. Molemmista tunne oli, että toivuin hyvin ja nopeasti. Tosin 5 päivää Kiskon jälkeen juostu Cooper oli yllättävän rankka vaikka tulos paranikin muutamalla kymmenellä metrillä.

Eilen aamupäivästä sitten olo oli tosi vetämätön ja väsynyt. Se parani päivän mittaan koko ajan paremmaksi. Suunnitelmani oli vetäistä 6km VK-juoksu, mutta päätin keventää harjoittelua ja käydä vähän pyöräilemässä. Pyörälläkin lyhensin lenkkiä, kun ei vaan maittanut.

Toivotaan, että nämä ovat vaan signaaleja siitä että en ole malttanut palautua noista aiemmista oikein kunnolla. Loppuviikon otan rauhassa, toki treenaten kevyesti. Mulla on ollut paha tapa jättää tämmöiset hiljaiset signaalit huomiotta ja vetää suunnitellut treenit läpi vaikka pakolla. Se on yleensä kostautunut parissa viikossa, kun on sitten tullut oikeasti kipeäksi.

Mulle on ainakin tosi vaikea tietää milloin kyse on huonosta palautumisesta, huonosta nukkumisesta, on tulossa kipeäksi tai on sopivaa treeniväsymystä. Pakko vaan opetella tarkkailemaan ja uskomaan itseään, että silloin kun ei maistu urheilu, niin joku on yleensä vialla. Silloin kai pitää vaan osata levätä.

Katsotaan loppuviikko rauhassa ja yritetään ensi viikolla sitten päästä taas kunnon treenirytmiin. Suunnitelmissa on siis seuraavaksi 5 viikon päästä vetää porukalla PK vauhtinen puolimatkan triathlon. Siitä sitten pääkaupunkijuoksu ja mahdollisesti Vantaan puolimaraton. Mä oon aina ollut aika huono pitkänmatkan juoksija, niin pitää syksyn aikana saada siihen vähän parannusta. Puolimaraton alle 1:55 on siis tavoitteena.

Tulkitaan hiljaisia signaaleja ja lepäillään.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti