4. heinäkuuta 2012

Kokemuksia Canyon Ultimate AL 9.0

Vajaa vuosi sitten päätin hommata itselleni kunnon maantiepyörän. Silloinen työkaverini opasti minut tutustumaan Canyonin pyöriin niiden hinta-laatu suhteen vuoksi.

Hetken pyöriteltyäni ja tehtyäni vertailuja, päädyin tilaamaan Canyonin Ultimate AL 9.0:n vuosimallia 2011 heti kun heidän vuoden 2011 poistomyyntinsä alkoi. Sain hinnasta noin 200 euroa pois.

Canyonin tilaamisessa ehkäpä suurin riski on siinä, että sitä on vähän vaikea päästä kokeilemaan missään. Minä olin työkaverin pyörää kokeillut, mutta koko ei ollut sopiva. Tein koko valintani Canyonin opastuksen mukaan ja sain kyllä mieleisen koon.

Canyon tuli kotiin toimitettuna nopeasti heidän oma keksimässään laatikossa, jossa pyörän voi laittaa takaisinpäin tarpeen vaatiessa. En ole kovinkaan paljon pyörien kanssa aiemmin toiminut, mutta kokoamisoperaatio sujui helposti. Runko oli kasassa, hommaksi jäi sarvien ja renkaiden kiinnitys. Lisäksi toki vaihteiden kanssa piti vähän säätää ja siihen hommaan sainkin apuja. Lähinnä siinä helpottaa, kun tekee asiat kahdestaan. Shimanon ohjeet vaihteiden säätämiseksi olivat ihan OK.

Nyt pyörällä on tullut ajettua 1700 km, joten ehkäpä voin jo vähän kommentoida kokemuksiani. Huomioitavaa on toki, että kyseessä on ensimmäinen maantiepyöräni.

Canyonini on ollut erittäin hyvä kaikissa suhteissa. Se on tarpeeksi ketterä tarkkaan ajoon ja ylämäkiin. Kuitenkin kovakin vauhti luonnistuu sujuvasti. Tossa mun versiossa on Shimanon Ultegra 6700 ja se on toiminut moitteetta. Ei ole ollut oikeastaan minkäänlaisia ongelmia vaihteiden kanssa koko aikana.

Canyon pystyy ilman jälleenmyyntiverkostoa tarjoamaan tuohon hintaluokkaan erittäin kevyen ja hyvillä osilla varustetun paketin. Minä olen ainakin pitänyt kovasti ja en keksi mitään syytä miksi Canyon ei olisi valinta jatkossakin.

Mielelläni voin Espoossa näyttää ja antaa kokeilla Canyonia, jos sellaista harkitset. Laita vaikka kommenttia tähän postaukseen, niin katsotaan miten se onnistuisi.

3 kommenttia:

 1. Itsekin olen katsellut Canyon maantiepyörää, Roadlite AL 6.0 kiinnostaisi. Myös minulla olisi kysymyksessä käytännössä ensimmäinen maantiepyörä. Joskus yli 10 vuotta sitten omistin käytetyn harjoituskilpapyörän. Minkä mittainen olet ja minkäkokoisen rungon valitsit?
  Hiukan tuo kasaaminen ja vaihteiden säätäminen arveluttaa.

  VastaaPoista
 2. Moi, Mä käytin Canyonin Perfect Positioning Systemia (http://www.canyon.com/_en/tools/pps.html). Olen 181cm ja 87kg, noitten ja muiden mittojen avulla mulle tuli 56:nen runko. Ollut kyllä tosi hyvä. Kannattaa käyttää hieman aikaa mitata ne oikeat mita ja syöttää ne siihen työkaluun.

  Kasaaminen oli tosi simppeliä. Se onnistuu keneltä vaan. Vaihteiden säätäminen kannattaa tehdä jonkun kanssa yhdessä, mutta ei sekään mikään ylitsepääsemätön homma ole.

  VastaaPoista
 3. Itse olen 182 cm ja jalan sisämitta 86 cm. M56 tuli minullekin suosituksena Roadlite AL:ään. Pitää vielä harkita tämän ja Radon R1 4.0:n välillä.

  VastaaPoista