17. heinäkuuta 2012

Kokemuksia Cetuksen uimatekniikkakurssista

Viime kesänä aloittelin palloilijasta kuntoilijaksi projektiani, jossa siis tarkoitus olisi lopulta päästä triathlonin puolimatka alle kuuteen tuntiin. Uinti oli selkeä este koko projektille, koska uimataitoni oli luokkaa 25 metriä jotenkin ja 50 metriä just ja just hengissä. Siksi siis oli selvää, että uintikurssille on lähdettävä. Cetukselta löytyikin koko syksyn kestävä uintitekniikka kurssi johon ilmottauduin.

Tunteja oli kerran viikossa ja jokaisen tunnin kesto oli 40 minuuttia. Meitä taisi olla ryhmässä 9 henkeä, mutta kertaakaan ei ollut yli 7 henkeä samaan aikaan paikalla. Ratoja meille oli aina kaksi varattuna, joten hyvin mahduttiin harjoittelemaan.

Harjoitukset aloitettiin rintauinnista, sieltä edettiin selän kautta vapariin ja perhoseen. Loppukerroilla opeteltiin myös käännöksiä ja hyppyjä. Kokonaisuus eteni hyvin ja vaikka minäkin olin pari kertaa kipeänä poissa, sai vanhoja asioita aina kerrata seuraavalla tunnilla.
 
Kurssin jälkeen uimataitoni oli selvästi parempi, mutta en nyt vieläkään mikään mestariuimari ollut. Jatkoin koko kevään vähintään kerta viikossa uimaharjoittelua ja kesään mennessä uinti alkoikin jo sujua vähän paremmin. 1500 metriä avovedessä Kiskossa 35 minuutissa on kuitenkin kohtuullinen suoritus ja todistaa että jotain on uimarina opittu.

Tarkkaa hintaa en kurssille muista, mutta uimahalliin pääsymaksuineen kulu taisi olla jotain 200 euron luokkaa. Jonkinmoinen kustannus siis, mutta joka pennin arvoinen ainakin minulle.

Kursseilla lienee eri opettajat eri paikoilla ja eri aikoihin, joten todellista arvostelua on vaikea tehdä. Minä kävin maanantaisin Leppävaarassa ja siellä opetus oli ihan hyvää. Vähän jämptimpää otetta joskus kaipailin, mutta kokonaisuudessa koko homma toimi. Syksyn aikana myös uintiporukka hioutui kivasti yhteen ja autoimmekin aika paljon toisiamme kurssilla. Se oli selvä lisä tuohon viralliseen opetukseen.

En näe, että olisi mitenkään edes tällä tasolla uimarina ilman tuota kurssia. Suosittelen siis ehdottamasti tuommoista kurssia, jos triathloni tai kuntouinti kiinnostaa. Ehkä lyhyempikin kurssi riittää, mutta minä pidin siitä, että käytiin kaikki lajit läpi.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti