29. heinäkuuta 2012

Treenivarusteita arvostelussa: Velomann v1.16 mittari

Vajaa vuosi sitten kun ostin Canyonini, niin samalla halusin mittarin, jossa olisi kadenssimittari mukana. Muutamien vaihtoehtojen punninnan jälkeen päädyin Velomannin 16 toiminnon mittariin (v1.16). Nyt kun mittaria on ulkoilutettu muutaman tuhannen kilometrin verran, niin nyt voi tehdä pienen arvion mittarista.

Minun versiossani mittaria, näytössä on 3 eri kenttää. Näistä kahta ei voi vaihtaa, vaan ne näyttävät koko ajan kadenssia ja nopeutta. Kolmatta kenttää pystyy vaihtamaan ja sen saa myös automaattisesti kiertäväksi, jolloin kaikki kentät pyörähtävät välillä näkyvissä. Itse vähän kaipaisin mahdollisuutta nähdä enemmänkin dataa kerralla tai vaihtaa enemmän asioita näytössä, mutta näilläkin on toki hyvin pärjännyt.

Mittariyksikkö
Mittarini on langaton versio ja hyödyntää Garmineistakin tuttua ANT+ teknologiaa. Signaali on toiminut erittäin hyvin ja minulla ei ole kertaakaan ollut mitään ongelmia sen kanssa. Mittarissa on yksi yksikkö, joka mittaa kadenssin ja nopeuden. Se kiinnitetään takarenkaaseen menevään alempaan tukiputkeen, niin että poljin menee sen toisesta päästä ohi ja toisesta päästä mitataan nopeutta renkaasta. Tämä mittausyksikkö on aika iso ja sen sovittaminen pyörään on millintarkkaa hommaa. Asennus on langattomuuden myötä kohtalaisen helppoa, kunhan löytää kohdan jossa mikään ei osu pyöriviin osiin.

Tässä versiossa laitetta ei ole mitään harjoitusten muistia, joten harjoituksen nollauksen jälkeen siitä jää muisto vain kokonaismatkaan ja aikaan. Kokonaisaikakin pyörähtää 10 tunnissa ympäri, joten sillä ei ole mitään merkitystä. Harjoitukset pitää siis tallentaa muualle muistiin.

Vaikka laitteessa on selkeästi puutteita, sen parhaita puolia on hinta. Velomanin 16 toiminnon mittarin uudempi malli kadenssilla näytti kirjoitushetkellä maksavan CRC:ssä 66 euroa. Muilla mittarivalmistajilla ei tunnu olevan samaan hintaluokkaan oikein kilpailijoita. Ja juurikaan ei tarvitse lisätä rahaa, jos haluaa vielä sykemittarin samaan pakettiin.

Kyseessä ei missään nimessä ole mikään luksusmittari, vaan edullinen ja erittäin toimiva mittari. Minulla ei ole ollut mitään ongelmia mittarin kanssa ja asiansa se on hyvin ajanut. Uskallan suositella, jos pystyy elämään pienten puutteiden kanssa ja ei halua maksaa itseään kipeäksi.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti