17. syyskuuta 2012

Puolipakollinen ylimenokausi

Puolitriathlonin jälkeen en ole oikein päässyt harjoittelurytmiin kertaakaan. Aina kun on muutaman kunnollisen harjoituksen saanut tehtyä, niin jotain uutta vaivaa on tullut eteen.

Viime viikollakin ihan yllättäen iski joko ruokamyrkytys tai joku muu pieni vatsavaiva. Tähän sitten tuhrautui yhteensä neljä päivää harjoittelematta.

Pääkaupunkijuoksuun on aikaa enää kaksi viikkoa ja siihen ei ihmeellisiä harjoituksia enää ehdi tekemään. Yritän saada yhden 8-10 kilometrin VK harjoituksen avainharjoituksena tehtyä ja siihen muutaman muun tätä tukevan juoksun. Näillä eväillä pitäisi sitten lähteä tekemään puolimaraton ennätystä, joka lienee aika helppoa, sillä ennätykseni on puolitriathlonissa juoksemani aika 2:03. Tämä siis johtuu siitä, että en ole koskaan ollutkaan mikään juoksija.

Alkuperäinen suunnitelma oli pitää pääkaupunkijuoksu valmistava harjoituksena Vantaan puolikkaalle, jossa olisi sitten koittanut juosta 1:45 tuntumaan. Se ajatus on vaan haudattava, kun kroppa ei tunnu kestävän.

Aina välillä pitää muistuttaa itseään, että minä olen vieläkin enemmän palloilija kuin kuntoilija. Palloilu lajeja on tullut harrastettua yli 20 vuotta, kestävyyslajeja vasta muutama vuosi. Vaikka ne saattavatkin vaikuttaa samoilta, niin yhteneväisyyksiä on hyvin vähän. Minulle harjoittelun jaksotus, vauhdit, levon ja harjoituksen suhde, ravinto ja moni muukin on vielä opettelua.

Nyt on vaan osattava kuunnella itseään ja antaa itselle aikaa levätä. Katselin muutaman viime vuoden harjoituspäiväkirjaa ja joka syksy olen ollut monia viikkoja kipeänä. Tänä vuonna haluan pysyä terveenä. Terveenä pysyminen kun on enemmän itsestä kiinni kuin tuurista. Toki joskus tuurillakin on osuutensa.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti