22. syyskuuta 2012

Uintitekniikka ja vapaaehtoistyötä

Eilen aloitin uinnin osalta valmistautumisen uuteen kauteen. Olen paraikaa lukemassa 300 sivuista opusta vapaauinnista ja sen avulla olisi tarkoitus saada uinti vähän parempaan jamaan ensi kesäksi. Uinnista voisikin helposti saada 5 minuuttia triathlonin puolimatkan ajasta pois jo paremmalla tekniikalla.

Omien analyysien ja uintikaverin kanssa eilen suoritettujen tarkkailujen jälkeen uskon, että suurimmat ongelmani ovat liian hidas frekvenssi, yksipuolinen hapenotto, jonka seurauksena myös huono oikean käden veto. Kolmantena ongelmana on jalkojen käyttö, ne uivat liian syvällä ja koukistan polvia aivan liikaa. Se aiheuttaa paljon vastusta. Muutenkin jalkojen eteenpäin vievä voima vaparissa on parhaillakin vain 15% luokkaa, minulla varmaan miinuksella.

Vaikka uintianalyysi olikin kohtuullisen helppo tehdä, korjaaminen onkin paljon hankalampaa. Eilen koitin keskittyä opettelemaan molemmin puolista hapenottoa ja nopeampaa frekvenssiä. Tosi vaikeaa oli uuden tekniikan opettelu, mutta onneksi aikaa on paljon. Pitää vain uskoa, että se auttaa pitkässä juoksussa.

Rauhalliseen viikonloppuun tuli vähän lisätekemistä, kun minua pyydettiin auttamaan Rantamaratonille. Ei sitä kehtaa kieltäytyä, kun itsekin noita urheilukilpailuja sen verran kiertää ja tietää kuinka paljon vapaaehtoistyötä niiden järjestäminen vaatii.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti