29. syyskuuta 2012

Viimeistä tavoitetta vaille valmis

Vajaa vuosi sitten asetin itselleni ensimmäisen kerran tavoitteita kuntoilukaudelle. Silloin listalle pääsi kolme erillistä tavoitetta: Olympiamatkan triathlon alle kolmeen tuntiin, Tour de Helsinki läpi ja puolimaraton alle kahteen tuntiin. Olympiamatka tuli suoritettua jo Kiskossa ja Tour de Helsinki muuttui aikataulujen takia vielä pidempään pyörälenkkiin. Huomenna vuorossa olisi viimeisen tavoitteen suorittaminen.

Noin vuosi sitten, kun oli palloillut ja kuntoillut vailla tavoitetta jo 10 vuotta, niin nämä tavoitteet tuntuivat haastavilta. Nyt kahden tunnin alittaminen puolimaratonilla tuntuu aika helpolta. Tosin enpä silti ole koskaan suorittanut, joten pitäähän se ensin tehdä.

Huomenna on vuorossa siis Pääkaupunkijuoksu. Reitti ei liene kaikista helpoimmasta päästä ja lisäksi se on vielä koko matkan hiekkapohjaista. Tämä syönee ajasta varmasti muutaman minuutin, mutta 1:50 vauhtia on tarkoitus lähteä kokeilemaan.

Viimeiseen kuukauteen on valitettavasti sattunut kaksi kipeänä olo jaksoa, joten ihan optimaalista ei valmistautuminen ole ollut. Keskiviikon viimeinen VK-harjoitus meni kuitenkin sen verran hyvin, että varmasti ainakin alla 1:55 pitäisi päästä.

Kivana lisänä on se, että kaksi työkaveria lähtevät mukaan ja hekin ymmärtääkseni lähtevät kokeilemaan 1:50 vauhtia. Se auttaa aina yllättävän paljon kun on kavereita mukana.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti