17. lokakuuta 2012

Treenivarusteita arvostelussa - Bliz Pursuit XT -lasit

Nyt kun on vuosi käytetty Bliz Pursuit XT laseja, yhden talven hiihtäen ja toisen pyöräillen, niin voi hyvillä mielin tehdä arvostelun näistä laseista. Minun versioni laseista oli Pursuit XT Norway eli norjan väreissä olevat lasit kaksilla linsseillä: smoke with blue ja ne toiset taitavat olla orange.Blizin lasit eivät ole sieltä kalliimmasta päästä ja minäkin sain nuo 59 eurolla. Tuohon hintaan niitä taitaa olla tarjolla tälläkin hetkellä monissa webbi-kaupoissa. Pakkaukseen kuului lasien runko, kahdet linssit, sangat, hihna, kotelo ja puhdistuspyyhe. Laseissa on myös irrotettava hiki/huurtumissuoja, jonka olen muutaman kerran irrottanut estääkseni huurtumista.

Talvella käytin laseja hihnan kanssa hiihtäessäni. Lasit toimivat todella hyvin ja huurtumista ei juurikaan koskaan tapahtunut. Lasit istuvat hyvin päähän ja toimivat hyvin hiihtämisessä. Kaikista kovimmissa lumisateissa kaipasin ehkä enemmän suojaa, mutta sitä varten on ne erilliset hiihtolipat. Erittäin hyvät lasit talvikäyttöön.

Kesäksi vaihdoin hihnan sankoihin. Sangat ovat itse muotoiltavat ja nenäosaakin pystyy käsin muotoilemaan mieleisekseen. Näillä tavoin lasit saa istumaan hyvin päähän ja niillä pystyy ajamaan hyvin maantiepyörää. Ala-asennosta ajaen joskus näkökentän yläosa meinaa jäädä vähän piiloon, mutta sankoja ja nenäosaa säätämällä siitäkin pääsee kohtuullisesti eroon.

Olen oikeastaan käyttänyt pelkästään tummempia smoke with blue linssejä. Niillä pärjää melkein kelissä kuin kelissä. Ainoastaan nyt syksyn pimenevissä illoissa pyöräillessäni, meinasi ajamisesta tulla vähän turhan pimeää. Linssit ovat kestäneet myös hyvin. Toiseen linssiin sain naarmun pudottaessani ne yläkaapista yli kahdesta metristä kivilaatalle. Se naarmu on onneksi sen verran pieni, että ei häiritse urheilua.

Olen ollut hyvin tyytyväinen laseihin. Hinta-laatusuhteeltaan lasit ovat olleet erinomainen ostos. Ne käyvät niin hiihtoon kuin pyöräilyynkin ja eivät ole kovinkaan arvokkaat. Suosittelen ehdottomasti harkitsemaan näitä laseja, kun lasien hankinta on edessä.

Ja kuten muissakin tuotearvosteluissa, haluan todeta, että minulla ei ole minkäänlaisia suhteita tähänkään yritykseen ja haluan kertoa tuotteista vain siksi, koska tiedän kuinka vaikeaa on valita tuotteita ilman omakohtaisia kokemuksia.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti