27. marraskuuta 2012

Olet mitä harjoittelet

Olen siis entinen palloilija. Taustaani kuuluu pesäpallo ja salibandy vahvimpina lajeina. Myös koripalloa on tullut pelattua enemmän ja vähemmän virallisissa sarjoissa paljon. Kestävyysurheiluun olen kunnolla siirtynyt vasta reilu vuosi sitten. Toki aiemminkin olen hiihtänyt, juossut ja pyöräillyt kuntoillakseni, mutta vailla minkäänlaisia tavoitteita.

Monet nykypäivän kestävyysurheilijat ovat pitkän linjan kestävyysurheilijoita. Takana on jo monia vuosia ja paljon kilpailuita. Monille on tullut jo ainakin omissa mielikuvissaan rajat vastaan. He luulevat tietävänsä minkä tasoisia heistä voi tulla. Minulla ei onneksi ole sitä taakkaa.

En oikeasti tiedä ollenkaan, että kuinka kovaa pystyn puolimaratonin joskus juoksemaan tai minkälaiseen aikaan voin suoriutua puolitriathlonilla. Saati että tietäisin onko minusta koskaan maratonille, ironmanille tai joihinkin muihin pitkäkestoisiin koetuksiin.

Vielä pari vuotta sitten olisi sanonut varmasti, että ei minulla ole lahjoja tuommoiseen kestävyysurheiluun. Olen aina ollut nopea ja varsinkin lähtönopeus on ollut kaikissa lajeissani se  fyysinen kulmakiveni. Se ei luonnollisesti tunnu kovinkaan tärkeältä kestävyysurheiluun. Nyt kuitenkin vähän suunnitelmallisemmalla harjoittelulla olen jo pystynyt paljon parempiin tuloksiin kuin olisin koskaan uskonut. Monessa kirjallisuudessa kuitenkin sanotaan, että kestävyysurheilun kehitys on kohtuullisen helppoa viisi vuotta, joten aika näyttää mitä tuleman pitää.

Tämän postauksen tarkoitus on sanoa, että olet tällä hetkellä sitä mitä olet harjoitellut. Nykyiset vahvuutesi on harjoittelusi ja muun elämäsi tulosta, eivät sitä mitä sinun lahjasi välttämättä ovat. Kukaan ei tiedä mihin kenestäkin on suunnitelmallisella ja erityisesti pitkäjänteisellä harjoittelulla. Haluankin rohkaista kaikkia keitä joku urheilulaji kiinnostaa, niin kokeilemaan sitä vähän pidemmän aikaan. Rajat kyllä tulee aikanaan vastaan, mutta siihen tarvitaan paljon työtä ja monia hienoja hetkiä

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti