2. marraskuuta 2012

Uintitekniikan analysointi ja videoresurssit

Luettuani Swim Smooth kirjan tutustuin myös muihin heidän materiaaliin webissä. Heidän webbisivuiltaan löytyy uimarityypin analysointi ja ohjeistus sivusto www.swimtypes.com. Sieltä minäkin kävin tekemässä testit ja katsomassa ohjevideoita oman uintini parantamiseksi. SwimSmoothilla on myös hyvä YouTube kanava jossa on paljon hyödyllisiä uimiseen liittyviä videoita.


Oman analyysini mukaan olen itse sekoitus Arnieta ja Overglideria. Vaikka en olekaan mikään punttisalilla kävijä, niin moni seikka Arniessa vihjaa minun kuuluvani siihen sakkiin. Toisaalta taas aiemmin koitin maksimoida liukuani hyvin Overgliderin tapaan. Jotta nämä avautuisivat enemmän, niin tässä on hyvät videot molemmista:

Arnie: 


Overglider:


Swim smooth kirja ja kaikki heidän sivuillaan oleva materiaali on jo itsessään auttanut tosi paljon uinnin kanssa. Olen toki vasta aloittanut tämän korjausliikkeen, mutta uskoakseni olen jo nyt parantanut vetoani ja asentoani huomattavasti. Mielenkiinnolla odotan kuinka paljon kehitystä kesään mennessä voi uintiin saada. Nyt olen kuitenkin vielä niin huono uimari, että huomattavat kehitysaskeleet on mahdollisia.


Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti