19. joulukuuta 2012

Herkkulakon vuosipäivä lähestyy

Mulla on vähän tapana, että kun jotain aletaan tekemään, niin se sitten tehdään kunnolla. Viime uutena vuotena päätin, että en syö mitään herkkuja: suklaata, makeisia, leivonnaisia, sipsejä, pop corneja tai yleensäkään mitään tuon tyylistä herkkua. Rajaksi laitoin, että lakko pitää kunnes paino on alta 85 kiloa.

Tarkoituksena ei siis ollut pikainen laihdutus vaan pitkäkestoinen elämäntapamuutos kohti terveellisempää ruokavaliota. Pikku hiljaa paino onkin alkanut pudota ja tuosta rajasta puuttuu enää reilu kilo. Tosin olen alkanut miettimään, että ehkä sitä voisi mennä samalla lakolla tuonne Joroisten puolimatkalle asti. Sen verran helposti se on mennyt.

Ihan alkuaikoina, siis ensimmäisen kuukauden aikana, jonkin verran teki herkkuja mieli. Hyvin nopeasti se helpotti ja kertaakaan ei ole oikeastaan sen jälkeen mitään mielihaluja herkkuja kohtaan ollut. Toki viisi kertaa olen herkkulakosta luistanut, mutta melkein kaikkiin oli hyvä syy: siskon häät, kummitytön ristiäiset, kummipojan synttärit, yhdet toiset synttärit ja yksi asiakaskäynti. Suunnitellusti olin perherauhan ylläpitämiseksi luvannut Kroatian lomallamme luistaa tästä herkuttelusta, se kun tuntuu vaikuttavan myös tuohon paremman osapuolen arkeen.

Olen myös suunnitellut, että voisin jouluna vähän syödä suklaata. Toisaalta ne joulusuklaat ei ole koskaan kovin hyviä, niin en ole varma että kannattaako kuitenkaan. Mun herkkujen syönnissä kun on vain kaksi vaihetta: on ja off.

Vaikeinta koko lakossa on ollut ne vähän vieraammat ihmiset, jotka kyselevät miksi en ota jotain kakkua tai vastaavaa. Tutummille on ollut kohtuullisen helppoa kertoa mistä on kyse, mutta esimerkiksi asiakaskäynneillä tai vastaavilla ei oikein ole jaksanut selitellä.

Tämän tyyppiset vähän pidemmät uudenvuoden lupaukset eivät ole mulle kovin vieraita. Silloin kun teen niitä, niin sitten ne pidetään. Edellinen vastaava lupaus oli alkaa syömään salaattia lounaaksi, silloin kun olen kotitoimistolla Ruoholahdessa (silloin olin siis Nokialla). Tämä lupaus kesti 2,5 vuotta, enkä luistanut kertaakaan. Lopetin sen sitten, kun joskus tajusin, että salaatilla on tosi vaikea urheilla täysipainoisesti.

Tämän tekstin pääasiallinen tarkoitus oli lähinnä masentaa niitä, jotka jo ajattelevat aloittavansa jonkun pienen herkkulakon uudeltavuodelta.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

2 kommenttia:

  1. Paljon oli lähtöpaino?

    VastaaPoista
  2. Tarkkaa ei taida olla ylhäällä, mutta jotai 95 taisi olla. Saatto olla uutena vuotena vähä yliki.

    VastaaPoista