31. joulukuuta 2012

Katsaus vuoden 2012 urheiluun ja blogiin

Teinkin jo aiemmin analyysin ensimmäisestä vähän tavoitteellisemmasta kuntoilukaudestani. Siinä analysoin laadullisesti mennyttä kautta ja sen onnistumista. Sen postauksen voit lukea täältä (Ensimmäinen kausi kestävyyskuntoilijana taputeltu). Tässä postauksessa teen vielä määrällisen katsauksen menneeseen vuoteen.

Urheilumäärät

Menneinä vuosina olen panostanut harjoituspäiväkirjoihin ja statistiikkoihin niin paljon, että niistä on ollut ihan vaivaksi asti. Reilu puolitoistavuotta sitten siirryinkin käyttämään pääasiallisesti vain HeiaHeia:aa harjoituspäiväkirjana. Garmin Connectiin tulee siirrettyä joitain harjoituksia, mutta se on enempikin vain silloin kun haluan tietää enemmän yksittäisistä harjoitteista.

Kokonaisharjoitustunteja vuoteen mahtui 230 tuntia. Nämä jakautuivat eri lajeille kilometreinä seuraavasti:
 1. Juoksu - 599 km & 68h (osa tästä on suunnistusta, jota en merkinnyt erikseen)
 2. Pyöräily - 1312 km & 50h
 3. Uinti - 73 km & 38h (matkat on noin määriä, koska on suurin osa tästä on tekniikkaa)
 4. Hiihto - 358 km & 34h (noin 100km on tämän talven hiihtoja)
 5. Sulkapallo - 22h 
 6. Rullilla pyöräily - 192 km & 8h 
 7. Triahlon - 52 km & 3h (tämä siis Kiskon triathlon)
 8. Pilates - 2h
 9. Sauvakävely - 2h
 10. Muut lajit - 4h 
Näitä katsoen paljon on tekemistä tulevalle vuodelle. Kokonaistuntimäärää olisi tarkoitus saada maltillisesti nostettua sinne 300 tunnin hujakoille. Uintimäärään olen tyytyväinen, kaikki muut ovat vähän alakanttiin. Sulkapalloa on tullut käytyä pelaamassa kohtuullisesti ja sen huomaakin pitävän terävyyttä mukavasti yllä.

Voimaharjoittelun puuttuminen ja pilatesharjoittelun vähyys on huolestuttavia. Enkö tosiaan ole tuon enempää tehnyt noita asioita. Oma muistikuvani oli kyllä olen tehnyt, mutta päiväkirja ei valehtele ja yhteensä niitä taitaa olla vain 4 tuntia. Se ei ole käytännössä mitään koko vuotta katsoen.

Sairaspäiviä, siis päivä jolloin jätin urheilemisen väliin sairauden tai vamman takia, tuli yhteensä 40. Sekin tuntuu aika paljolta. Suurin osa niistä ajoittuu tuonne elo-syyskuun ja loka-marraskuun vaihteille. Nämä ovat siis kauden jälkeen ajalla jolla kropan pitäisi toipua. En ole tainnut malttaa oikein antaa kropan toipua rasituksista. Tässä on paljon opittavaa ensi vuodelle.

Blogikirjoittelusta

Aloitin tämän blogin kirjoittamisen uudestaan kesäkuussä tänä vuonna. Blogin laitoin pystyyn 2011 syksyllä, mutta sen kirjoittaminen jäi kokonaan jopa puoleksi vuodeksi. Onneksi sainkin taas kiinni tästä kirjoittelusta tänä kesänä. Tämä on tietyllä tapaa iso henkireikä urheilun lisäksi.

Suosituimmat blogipostaukseni tälle vuodelle olivat:
 1. Kokemuksia Canyon Ultimate AL 9.0 
 2. Ensimmäinen kausi kestävyyskuntoilijana taputeltu - paremmin meni kuin uskoin
 3. Kisaraportti Kiskosta 7.7.2012 - Ensimmäinen triathlon nyt kisailtu
 4. Puolitriathlon retkeillen Kuusijärvellä
 5. Pääkaupunkijuoksussa oma puolimaraton ennätys 
Mukavasti ihmiset kävivät lukemassa blogiani, kun sain aikaiseksi kirjoittaa. Minulle on jotenkin vaikeaa kirjoittaa vain pelkistä treenimääristä ja treeneistä. Tämä on kuitenkin myös treeniblogi, joten ehkä siitä treenamisen arjestakin pitäisi kirjoittaa enemmän.

Kiitos kaikille ketkä kävitte tänä vuonna lukemassa blogiani. Tulkaa toistekin.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti