16. tammikuuta 2013

Lepoviikon väsymys

Mulla on käynyt monesti muulloinkin näin, että lepoviikolla iskee kova väsymys. Nytkin siis on vasta keskiviikko ja olo on todella väsynyt. Pidin maanantaina täyden lepopäivän ja tiistaina tein kevyen uintitreenin. Tänään olen tehnyt vain ihan kevyen jumpan. Näiden harjoitusten rasittavuudesta ei siis voi olla kyse.

Mielestäni olen nukkunut, syönyt ja juonut aivan samalla tavalla kuin treeniviikoillakin. Syömistä olen koittanut keventää ihan vähän, mutta en oikein usko että se johtuu siitäkään. Syömisen keventäminen kun on pääasiassa salaatin ja hedelmien määrän lisäämistä suhteessa muuhun ruokaan.

Olisi kiva tietää tai kuulla muilta onko tämmöinen lepoviikon väsyminen normaalia. Olen kuitenkin sen verran tuore tapaus tässä suunnitelmallisemmassa kuntoilussa, että ei ole vuosien pohjaa vertailla omaa oloaan.

Mun omat arvaukset ovat seuraavat. Yksi vaihtoehto on se, että kuntoilu tosiaan antaa niin paljon lisäenergiaa, että lepoviikolla kuntoilun puute sitten väsyttää. Toinen vaihtoehto on se, että kroppa ajautuu tilaan, jossa se todella koittaa levätä kun rasitus on vähän pienempi. Viimeinen vaihtoehto ja ehkä se todennäköisin on se, että kroppa on vaan kovempien viikkojen jälkeen sen verran rasittunut, että on vaan väsynyt.

Pitää koittaa kaivaa ehkä tietoa tästä ilmiöstä jostain. Ja tietysti toisten kokemukset kiinnostaa aina. Onneksi nämä lepoviikot ei kestä kuin viikon.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

1 kommentti:

  1. Ihan samaa olen ollut huomaavinani lepopäivien/jaksojen yhteydessä, ja näin ihan mutuna sanoisin, että hyvinkin yhdistelmä noita kaikkia kolmea esittämääsi syytä..?

    VastaaPoista