11. tammikuuta 2013

Ollakko treeniblogi vaiko eikö olla?

Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että kirjoittaisinko tänne blogiini päivityksiä viikkotreeneistäni. Useimmat kuntoilublogit tuntuvatkin olevan treeniblogeja, joihin ihmiset kirjoittavat omasta treeniviikostaan. Niitä kirjoitetaan vähän kuin päiväkirjaa sen kummemmin ajattelematta sisältöä ja lukijaa. Tämä ajatus treeneistäni kertomisesta on tuntunut minusta aina vieraalta. Kuka nyt jaksaisi lukea miten eilinen uinti ja sulkapalloni oikein sujuivat.

Toisaalta taas, itse luen juuri näitä blogeja. Siis niitä joissa ihmiset kertovat miten se tämän viikkoinen uinti tai juoksukerta kulki. Niissä on jokin oma viehätyksensä päästä kiinni toisen kuntoiluarkeen ja treenaamiseen. Samaan aikaan niistä saa helposti itselleen varmuutta siihen, että muilla treenit sujuvat aikalailla samalla kaavalla kuin itsellä.

Olen sillä tavoin perfektionisti, että päiväkirjamuotoinen blogikirjoittelu tuntuu todella vaikealta. Haluaisin kirjoittaa mieluummin asioista jotka herättävät ajatuksia tai tuovat esiin jotain asioita ja ideoita. Kuntoiluun suuntautuvassa blogissa tällainen kirjoittelu on vain kovin vaikeaa olematta valmentaja tai jonkun tietyn aiheen asiantuntia. Kirjoittelu siksi meneekin helposti eri treenivälineiden arvosteluksi ja tapahtumaraporteiksi. Haluaisin kuitenkin kirjoittaa muustakin.

Yritän jatkossa tuoda tänne myös ajatuksia päivittäisestä harjoittelusta kohti Joroisen puolimatkan kisaa ja muitakin myöhemmin tulevia haasteita. Suurin osa ajasta ja ajatuksista kun pyörii kuitenkin sen päivittäisen harjoittelun parissa. En kuitenkaan usko, että minusta on koskaan pyörittämään ihan normaalia treeniblogia. Jotenkin se ei vaan taida sopia minulle.

Hauskaa on ollut kuitenkin nähdä, että ihmisiä on käynyt lukemassa tätä blogia kiihtyvällä vauhdilla. Aina sitä jaksaa paremmin kirjoitella kun huomaa, että jotkut myös lukevat tekstejä. Loppujen lopuksi omaksi ilokseni minä kirjoitan en kenellekään muulle, mutta en voi kieltää etteikö tunnu mukavalta, kun joku tekstejä myös lukee.


Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

1 kommentti:

  1. Minulle se auttaa siinä, että voi myöhemmin lukea, että mitä on tehnyt aiemmin :)

    VastaaPoista