9. tammikuuta 2013

Tacx Antares T1000 rullat arvostelussa

Ostin noin vuosi sitten Tacx Antares T1000 rullat talvikauden pyöräilytreenailua varten. Silloin maksoin niistä noin 150 euroa, nyt tuota ihan samaa mallia ei ollut ainakaa CRC:ssä saatavilla.

Tuo Tacx Antares T1000 rulla siis menee kokoon ja sen saa helposti kaappiin, vähän kuten TV Shopin mainoksissa. Se kuitenkin oikeasti toimii ja sen esille ottaminen ja poislaittaminen vie vain sen minuutin.

Kuva Tacx sivuilta
Alunperin olin vähän skeptinen, että miten hyvin noilla rullilla oikeasti pystyy ajamaan. Ensimmäinen ja toinen kerta rullille pääseminen olikin vähän haastavaa. Aika nopeasti kuitenkin sitä oppi, että rullilla ajaminen vastaa aikalailla ulkona ajamista. Jos kallistelet johonkin suuntaan, niin renkaatkin menee rullilla siihen suuntaan.

Tuossa Tacx rullissa etummainen rulla on hieman kupera eli se tuo rengasta aina kohti keskipistettä. Tämä kuperuus on loistava keksintö ja helpottaa ajamista. Silti tarkkana pitää koko ajan olla, jotta rullilla pysyisi.

Ajan rullilla vieläkin aina paikassa jossa minulla on seinät molemmilla puolilla jotta saan tarpeen vaatiessa niistä kiinni. Normaalisti yläotteelta ajaen rullilla pysyy kyllä helposti, mutta olen viime aikoina opetellut ajamaan aika-ajo tangoilta ja se onkin hieman haastavampaa. Olen tippunut rullilta 7-8 kertaa, mutta kertaakaan ei ole mitään kummempaa käynyt. On hyvä muistaa, että vaikka rullilta tippuu, niin ei pyörä eteenpäin lähde, kun sillä ei ole liikemassaa juurikaan eteenpäin.

Vertailupohjaa minulla ei trainereihin ole, mutta luulen kuitenkin että rullilla ajo vastaa enemmän ulkona ajoa kuin traineri. Rullilla pitää koko ajan pitää balanssia pysyäkseen niillä. Trainerilla sitä ei taas tarvita ollenkaan.

Voin suositella lämpimästi näitä Tacx rullia. Minulle ollut ainakin kullanarvoinen harjoitusmahdollisuus talvella. Mitään ongelmia niiden kanssa ei tähän mennessä ole ollut.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

2 kommenttia:

  1. Mites tuo äänekkyys, eli pitääkö minkälaista meteliä?

    Nalle

    VastaaPoista
  2. Mä pidän aina jumppamattoa noitten alla, kun ajan yleensä kivilattian päällä. Sillä yhdistelmällä matka-ajo vauhdissa ei tule mitenkään merkittävästi meteliä. Sitten kun vauhtia alkaa nostaa, niin kyllä metelikin nousee jo huomattavasti. Telkkaria on esim vaikea kuulla vaikka olisi laittanut ääntäkin enempi,kun alkaan ottaa vauhtia.

    VastaaPoista