13. tammikuuta 2013

Treenaus kuulumisia ladulta ja rullilta

Koitan nyt kertoa treenauksestanikin enemmän täällä blogissa. Ajattelin, että aina yhden treenisyklin jälkeen voisi tiivistää treenit nippuun. Tällä hetkellä elän vielä omassa suunnitelmassani valmistavaa kautta, jonka tarkoituksena on tehdä pohjaa isommalla määrälliselle harjoittelulle.

Nyt noudatan kaavaa 2+1, eli 2 kovempaa viikkoa ja sitten lepo. Ei nämä kovemmatkaan viikot ole kuin 6,5 tuntia, joten rauhassa mennään. Oikeastaan nyt sain juuri pakettiin tuon 2 kovempaa viikkoa, että sykli ei oikeasti ole vielä lopussa, mutta laitetaan nyt silti infoa, kun muuten jää vielä kirjoittamatta.

Kokonaisaikaa kahdessa viikossa tuli noin 13,5 tuntia. Hiihtoa kertyi noin 40 kilometriä, joista 30 km perinteisellä. Rullilla viihdyin yli kolme tuntia yhteensä. Olen keskittynyt opettelemaan aika-ajotangoilta ajamista, joka rullilla on aika haastavaa. Lisäksi juoksua tuli 18 kilometriä ja uintia vajaa pari kilometriä. Ei nyt mitään maata mullistavia määriä, mutta viime vuoden kipeilyyn verrattuna kymmenen kertaa parempaa.

Tukilajeina tuli vielä kaksi kertaa sulkapalloa ja tunnin verran pilatesta kahdessa puolen tunnin pätkässä. Lisäksi muutamaan otteeseen koitin venytellä jalkoja auki.

Tästä jatkan sitten ensi viikon kevyemmällä harjoittelulla. Muutama uinti ja sitten kenties lyhyt juoksu, lyhyt rullailu ja vähän hiihtoa päälle. Aika turvallisella kaavalla mennään.

Sitten on tarkoitus tehdä vielä yksi 2+1 viikon pituinen valmistava harjoittelujakso, ennen kuin aloitan kunnolla peruskestävyyskauden. Peruskestävyyskaudella tarkoitukseni on elää 3+1 viikkorytmissä niin että viikot 1-3 nousevilla määrillä. Tarkoitukseni on pitää tehot vielä kovin alhaalla, että kroppa kestää ja tehdä paljon pohjakuntoa. Se on kuitenkin minun heikko osa-alue. Nopeutta sitten löytyy, kunhan kesä tulee.


Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti