25. maaliskuuta 2013

Pieniä iloja Suomessa treenamisesta

Jos asuisi jossain etelämpänä, vaikkapa keski tai eteläeuroopassa, niin ei pääsisi kokemaan näitä kunnon vuodenaikojen tuomia iloja harjoitteluun. Tänään esimerkiksi oli hieno hetki, kun laitoin kesälenkkarit pitkästä aikaa jalkaan ja lähdin osittain jäiselle, mutta hyvin paljon jo paljaalle asfaltille lenkille. Askel tuntui niin lenkkarin kuin pitävän alustan takia tosi kevyeltä.

Näitä vuodenaikojen iloja Suomessa on muutenkin tosi paljon. Jo ihan auringon ilmestyminen harjoitteluun muutaman kuukauden pimeyden jälkeen piristää mieltä kummasti. Saati sitten kun kohta saa lähteä katufillarilla ihan uloskin polkemaan. Ja sitten kuukausi siitä eteenpäin, niin ei ole enää helvetin kylmä kun on fillarilenkillä.

Sitten jossain vaiheessa pääsee taas metsään juoksemaan ja pururadoillekin. Luultavasti vedetkin lämpiävät sen verran, että märkkärin kanssa uskaltautuu uimaankin.

Ei tällaisia vuodenaikojen tuomia iloja harjoitteluun ole monessa paikassa. Niistä pitää osata nauttia, vaikka usein ne ottavatkin päähän. Näin kevään ja kesän tullessa, ne tuovat mielettömästi lisää harjoitteluintoa.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti