6. maaliskuuta 2013

Välillä onnistunut PK-jakso takana

Koko talven sairasteluiden ja pätkittäisen treenamisen jälkeen oli mukava saada yksi onnistunut kolmen viikon PK kausi tehtyä. Nyt on siis menoillaan lepoviikko ja ainakin tuntemukset on, että rasituksesta alkaa pikkuhiljaa toipua.

PK-hiihtokerroilla kerkesi ottamaan pari kuvaakin.
Tälle jaksolle pystyin tekemään muutamia uinti, juoksu ja pyörällä rullailu treenejä. Pääpaino oli kuitenkin hiihdossa. Hiihtokilometrejä tuli kolmeen viikkoon 140, joka on minun kunnolleni ihan kohtuullinen määrä. Tällaista peruskuntoharjoittelua olisin jo tarvinnut aiemmin talvella, mutta turha sitä on harmitella asioita joille ei mitään voi.

Vähäisestä uinnista huolimatta tämän jakson uinnit tuntuivat kaikki hyviltä. Uinnin veto ja asento on tuntunut paljon aiempaa paremmalta ja on ollut tunne, että uinti todella vie eteenpäin. Kun sitten kesällä saa märkkärin päälle, niin uinti varmasti kulkee ihan tarpeeksi hyvin.

Muiden urheilujen päälle tuli käytyä vielä yksi kerta sulista. Meillä on suliskaverin kanssa mennyt valitettavan paljon menot ristiin, että on päästy vähemmän pelaamaan, kun oltaisiin haluttu. Sulis tekee vanhana palloilijana kropalle tosi hyvää. Se aukaisee paikkoja kivasti.

Tän jakson yksi suurista haasteista oli se, että vuorostaan meillä kotona on ollut kaikki muut sairaana. Koko kolmeen viikkoon on saanut 1-2 yötä nukuttua kunnolla. Jotenkin on vaikea arvioida kuinka kovan haitan huonot yöunet tekee palautumiselle, niin tuli määrällisesti tehtyä vähän vähemmän kuin alunperin ajattelin.

Teen loppuviikon vielä rauhallisesti pääosin palauttavia lenkkejä ja harjoituksia. Sitten ensi viikolla taas uusi PK-jakso.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti