19. huhtikuuta 2013

Kevät kuulumisia

Hävettävän vähän on tullut kirjoiteltua tänne. En tykkää sanasta kiire, vaan ennemminkin on ollut ajan puutetta. Olen siis priorisoinut urheilun, perheen ja työn tämän kirjoittelun edelle. Nyt kuitenkin lyhyesti missä mennään kohti Joroista.

Onnistuin suorittamaan yhden erittäin hyvän neljän viikon PK jakson, siis kolme nousevalla rasituksella ja sitten lepo vielä päälle. Urheilu tuolla ajalla keskittyi hiihtoon, mutta jokaiselle määräviikolle tuli myös juoksua, pyöräilyä ja uintia. Tuon kolmen nousevan viikon syklin kruunasi reilu 50 kilometrin pertsalenkki isäni kanssa ja vaimoni myös liittyi seuraan viimeiselle 30 kilometrille. Mentiin rauhassa ja kropassa olikin fiilis, että 100 kilometriä olisi mennyt jos vaan olisi ollut evästä ja halua mennä.

Lepoviikon jälkeen aloitin 2+1 tyyppisen PK-jakson joka alkoikin lupaavasti. Ensimmäiselle viikolle sainkin hyvää määrää tehtyä, mutta loppuviikolle tuli valitettavaa flunssaa tai oikeammin nenänvuotamista. Muutaman päivän jälkeen aloin miettimään, että olisikohan kevätallergia iskenyt päälle. Joka keväänä minulla on ollut samanlaisia oireita, joten siitähän saattaa olla kyse.

Tähän liittyen pari viimeistä urheilukertaa ovat olleet vaikeita. Harjoitusten alussa kropassa on ollut fiilis, että on elämänsä kunnossa, mutta sitten ihan yhtäkkiä on tullut seinä vastaan. Seinä ei ole näkynyt sykkeinä vaan yleisenä väsynä ja jaksamattomuutena. Tämä voi johtua allergiasta tai sitten on joku pieni tauti ollut päällä. No joka tapauksessa vähän ylimääräistä lepoa on tullut, mutta ei sen saa antaa haitata.

Olen myös miettinyt paljon henkisen kuormituksen vaikutusta palautumiseen. Minulla on ollut töissä semmoinen aika että on pitänyt usein ja nopeasti vaihtaa täysin konteksista toiseen. Huomaan, että nämä projektit ovat kuormittaneet henkisesti aika paljon. Ja vaikka sinänsä sillä ei pitäisi olla mitään tekemistä fyysisen kuorman kanssa, niin olen aika varma että minulla sillä on. Tämän tunnistaminen ja ylimääräisen levon tarve vaan on todella vaikeaa tunnistaa.

Seuraavalle reilulle kuukaudelle tulee haastava jakso harjoittelun suhteen. Siihen osuu kolme työreissua, kaksi pidempää joista toinen vielä reilulla aikaerolla. Jakson kruunaa sitten loma Kroatiassa. Nyt pitää vaan koittaa balansoida hyvin harjoittelun ja levon välillä. Pyöräkilometrit jäänee vähemmälle, kun matkoilla juoksu ja uinti lienee helpompia.

Tärkein asia tässä blogipostausten välisellä ajalla kuitenkin on, että menimme naimisiin!! Lähes 9 vuotta kerettiin olemaan yhdessä ennen kuin saimme aikaiseksi virallistaa suhteen. Koko homma tehtiin täysin salassa, vanhempamme tiesivät pari päivää etukäteen, muut saivat tietää sitten kortilla jälkikäteen. Lapsillekaan ei kerrottu, kun ne kuitenkin olisivat juorunneet jollekin. No nyt olen sitten ukkomies ja kivaahan se on.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti