12. kesäkuuta 2013

Kiireinen Toukokuu takana ja kesän koitokset lähestyvät

Huhti-Toukokuu oli kolmen työreissun ja yhden lomareissun sävyttämänä aika kiireinen. Pitkä siivu meni tasapainoillessa harjoituskuorman ja levon kanssa. Muutamia pitkiä lenkkejä joita olisin toivonut tehneeni jäi välistä, mutta ihan hyvässä vaiheessa tässä ollaan.

Nyt viimeisen kahden viikon aikana on tullut tehtyä enemmän tehoharjoittelua ja pikkuhiljaa kropasta alkaakin saamaan enemmän irti. Pyörällä tehot on jääneet muutamaan kertaan ja pieniin määriin, mutta juosten tehoja on tullut tehtyä vähän enemmän, viimeksi tänään.

Viime sunnuntaina tehtiin Kuusijärvellä kisasimulaatiota, joka ei mennyt ihan niin hyvin kuin toivoin. Uinti oli valitettavan hakemista, 2 km pätkään kului 45 minuuttia, josta osa varmasti sen takia, että suunta ei meinannut pysyä ollenkaan. Muutenkin uinti ei ollut kovin hyvän tuntuista. Minimitavoite Joroisille on 40 minuuttia ja siihen varmaan pääsen, mutta en juuri sen alle.

Pyörällä mentiin kolmestaan, eli aika paljon helpommin tultiin, mutta vauhti olikin sitten aika kovaa. 90km taittui aikaan 2:40 ja pienen väärinkäsityksen takia tulin viimeiset 8km yksin vastatuuleen ja väsymykseen. Siinä meni vähän ylimääräistä aikaa, kun kaverit karkasi kun en saanut poljinta takaisin kiinni. Sitten yritin ajaa etumatkaa kiinni, epäonnistuin ja katkesin. Sainkin sitten vähän henkistä harjoitusta tulla lopun yksin.

Juoksu menikin ihan pipariksi. Pyörällä oikean polven sivuun alkoi vähän sattua ja juostessa se alkoi heti tuntua lisää. Siihen lisäksi vielä jalat alkoi kramppailla heti alusta, niin heitin homman kesken 3km kohdalla. Toivottavasti oli viisas ratkaisu. Ainakin nyt se jalka on taas jo parempi.

Nyt olisi tämä ja ensi viikko vielä harjoittelua ja sitten vähän lepoa ennen Kiskoa. Tavoitteena parantaa viime vuotista, mutta olisihan se hienoa päästä alle 2:45. Se vaatii kohtuullista uintia, hyvää pyöräilyä, mutta erityisesti onnistumista juosten. Kiskon juoksureittihän ei ole mikään maailman mukavin, niin toivotaan, että Kroatiassa myllätyt mäet auttavat sitten Kiskon mäissä.

Juoksukunto on ainakin viime vuotista parempi ihan vain VK testeissä. Viime vuoden syksyllä ollessani parhaassa juoksukunnossa, 4:45-4:50 min/km oli ihan maksimi mitä pystyin 6-8 km VK:ta tekemään. Nyt menee 4:30-4:40, joten jotain on jo tapahtunut parempaan suuntaan. Matka on toki vielä pitkä.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti