8. syyskuuta 2013

Erilainen syksy mykoplasmassa

Koko kesän jatkunut väsymys ja vähän väliä vaivannut tunne, että ei palaudu harjoituksista, paljastui sitten tämän viikon alkupuolella mykoplasmaksi. Oikeammin lienee olisi sanoa, että kyseessä on todennäköinen mykoplasma. Vasta-aineet olivat selvästi koholla, arvo taisi olla 243, kun raja on 45. Kuitenkin akuutin mykoplasman testi oli negatiivinen, eli täyttä varmuutta ei ole siitä, onko mykoplasma ollut jo joskus aiemmin ja nyt on päällä jotain muuta.

Oireina siis minulla on olleet nyt loppukesästä toistuvat lyhyet kuumeilut ja flunssat, sekä alipalautuminen harjoituksista. Aiemmin kesällä ja keväällä epäilin ylikuntoa, mutta hyvin mahdollisesti mykoplasma on voinut olla jo silloin taustalla. Yhtenä selkeänä oireena koko kesän on ollut se, että en ole saanut kropasta kaikkea irti. Monesti ei ole vaan pystynyt puristamaan loppuun asti, vaan tehoja ei ole vaan saanut irti vaikka kuinka on yrittänyt.

Mykoplasmasta on netti pullollaan kirjoituksia, arvailuja ja artikkeleita. Suhtaudun varauksella hyvin moniin näistä artikkeleista, mutta Harri Hakkareisen esitykseen voinee luottaa. Hän jos joku on hoitanut paljon urheilijoita. Ehkä keskeisenä itselle on Hakkaraisen ohjeet harjoittelusta, kun taudista pääsee eroon.

Olen päättänyt ottaa nyt pari viikkoa täyttä taukoa urheilusta, niin kauan kunnes uudet labratulokset mykoplasma-testistä tulevat. Siihen menee vielä se puolitoista tai pari viikkoa. Senkin jälkeen tehot pitää pitää hyvin matalana. Hakkaraisen ohje oli, että yhtä kauan nousevasti lisää harjoittelua kun oireet ovat kestäneet, eli minun tapauksessa se olisi noin 4 kuukautta.

Positiivisena ihmisenähän olen selittänyt kaikki kesän pienetkin epäonnistumiset treenilenkkien hävityistä mäkikireistä Kiskon tukkoiseen suorittamiseen mykoplasman piikkiin. Vaikea sanoa mikä on todellista ja mikä ei, mutta jotain tautia minulla nyt on päällä. Tauko varmasti tekee minulle hyvää oli se mykoplasmaa tai ei, kunhan henkisesti jotenkin jaksaa urheilemattomuuden.

Pitää koittaa kirjoitella lähiaikoina muun muassa 7-ottelusta jonka kävin pari viikkoa sitten ottelemassa ja myös uudesta maastofillarista, joka odottaa tallissa tervehtymistäni.  Syksy on vaan lempiaikaani urheilla, joten se ehkä harmittaa kaikista eniten. Ei auta kun tervehtyä niin pääsee takaisin liikkumaan.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti