23. syyskuuta 2013

Sähläystä Mehiläisen labralta Mykoplasma-testien kanssa

Yli kolme viikkoa on jo kulunut edellisestä urheilusta. Alkaa tämä sairastelu käymään jo henkisesti aika raskaaksi. Toisaalta olen ehkä vähän oppinut ymmärrän ihmisiä, jotka tipahtavat työpäivän jälkeen sohvalle töllöttämään vailla ajatusta jotain vaan telkkarista. Sinänsä se on helppoa ja tietyllä tapaa siinä pääsee myös irti työpäivästä. Sillä erotuksella tosin, että parempaa oloa löhöämisellä ei kyllä saa, urheilulla sen saa ihan aina.

Sairastilanteessani ei siis ole tapahtunut ratkaisevaa käännettä puoleen eikä toiseen. Verta on otettu paljon ja testejä on tehty moneen suuntaan. Mitään varmaa ei ole löytynyt, mutta edelleen vahva epäily on mykoplasmasta.

Mykoplasma testin suhteen Mehiläisen labra onnistui aiheuttamaan kunnon härdellin. Minulta otettiin kuun alussa ensimmäinen myko-testi (MypnAbG), jossa arvoksi tuli 224. Sitten pariseerumina yhden antibiootin ja kahden viikon jälkeen otettiin toinen myko-testi. Mennessäni lääkärille kuulemaan vastauksia, niin myös ensimmäinen myko-testini oli tutkittu uudelleen ja arvo oli nostettu arvoon 332. Tämä oli tehty ilman minkäänlaista merkintää tai infoa hoitavalle lääkärille.

Vastaanotolla lääkäri siis kertoi minulle, että vanhan testini tulos oli 332 ja uuden 311, joten tulokset eivät viittaa meneillään olevaan mykoplasmaan. Kysyin sitten lääkäriltä siitä, että onko normaalia, että tulokset muuttuvat noin paljon testien välillä. Lääkäri oli aluksi sitä mieltä, että eivät tulokset ole muuttuneet, mutta vakuutteluni jälkeen hänkin alkoi kaivaa asiaa. Onnekseni hän oli itse kirjoittanut potilaskertomukseen tuon alkuperäisen arvon 224, ja sain vahvistusta alkuperäiselle lukemalle.

Tätä asiaa kävin itse kysymässä labralta, siellä käydessäni ja he alkoivat selvittää asiaa. Mennessäni uudestaan lääkärille, labrasta oltiin soitettu lääkärille ja kerrottu, että arvo oli vain muuttunut uudessa testissä. Mitään sen enempää selitystä ei asialle tullut.

Jos mykoplasma testin tarkkuus on tuota luokkaa ja uudelleenmittauksessa tulee 50% lisää vasta-aineita, niin eihän sillä testillä ole mitään merkitystä. 220:han voisi siinä tapauksessa olla kaikkea 150-330 väliltä. Eihän silloin pariseerumi kertoisi yhtään mitään, kun tarkkuus on tuota luokkaa. Jos olisin itse maksajana, niin rahojani vaatisin takaisin. Nyt vakuutusyhtiö saa niin tehdä jos haluaa.

Joka tapauksessa lääkärini oli erittäin asiallinen ja hyvä ja aloitti antibiootit silti. Tämän lisäksi jatketaan kuitenkin tutkimuksia, koska tulokset ovat tällä hetkellä niin ristiriitaisia.

Uskoin jo tänä aamuna, että olo olisi ollut menossa parempaan päin, mutta työpäivä kertoi karun totuuden, että olo on aikalailla pysynyt samana kuin ennenkin.

Jos ei muuta, niin kyllä tämä auttaa taas moneksi vuodeksi motivaatioon. Mitään tekemättömyys saa arvostamaan kuntoilua mielettömästi. Onneksi sentään tulee oltua vähän ulkona lasten kanssa, mutta mieli kaipaisi kyllä lenkille piakkoin. Kyllä tämä tästä vielä kääntyy.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti