17. syyskuuta 2013

Super raskasta superraskaassa sarjassa - nyt takaisin herkkulakkoon

Pitkä urheilematon kausi mykoplasman takia on kyllä todella raskasta. Olo ei ole mikään kaikista paras, mutta ei huonoinkaan. Väsymys on edelleen kova ja varsinkin keuhkot tuntuvat oudoilta. Henkisesti tämä on vaan todella vaikeaa aikaa. Kaiken lisäksi en jaksa uskoa, että mykoplasma on mihinkään tällä antibioottikuurilla lähtenyt, koska olo ei ole juurikaan parantunut.

Kävin eilen uusissa verikokeissa ja huomenna toivottavasti tulee tuloksia. Lääkäri on varuulta varattuna vasta torstaille, mutta jos koetulokset tulevat aamulla, niin koitan siirtää lääkärin jo huomiselle. Toivottavasti tulokset olisivat selkeät ja niitten kanssa olisi helppo edetä. Luultavasti edessä on uusi lääkekuuri tai sitten ainakin jotain muita tutkimuksia.

600 päivän herkkulakosta takaisin herkkulakkoon

Joskus taisinkin kertoa, että olen ollut vuoden 2012 Tammikuun alusta herkkulakossa, tai siis olin. En syönyt käytännössä mitään herkkuja, en suklaata, karkkia, sipsejä, suolapähkinöitä enkä leivonnaisia. Ainoastaan silloin tällöin herkuttelin juustoilla. Tätä kesti vähän yli 600 päivää kunnes vajaa kuukausi sitten päätin lopettaa moisen hölmöilyn.

Nyt olen siis vajaan neljä viikkoa syönyt herkkuja. Ja kun minä olen kyseessä niin verbi todellakin on syönyt. Multa pettää totaalisesti kontrolli varsinkin suklaan kohdalla. Sen syömisessä ei vaan ole mitään järkeä kun alan sitä syömään. Olen tässä viime viikkoina syönyt kaikki vanhat 600 päivän aikana kaappeihin jääneet suklaajämät mihin vaimo tai lapset ei ole suostunut koskemaan. Kaikki on uponnut pahan hetken tullen. Vaakakin sen kyllä näyttää, ollaan takaisin superraskaan sarjan lukemissa.

Nyt siis päätin taas aloittaa herkkulakon. Mun on niin paljon helpompi olla täysin ilman, kuin yrittää syödä vähän. Edellisen 600 päiväisen lakon aikana taisin poiketa linjasta 5-6 kertaa ja nekin lähinnä kohteliaisuudesta tilaisuutta kohtaan ja siksi ettei tarvinnut alkaa selittämään. Paria poikkeusta aion kuitenkin yrittää. Yli 70% suklaata sisältäviä suklaita en aio pitää herkkuina. Rakastan tummaa suklaata niin paljon, että koitan osata syödä sitä kohtuullisesti. Pidän oikeuden lakkoilla lakosta jouluna ja lomareissuilla, se helpottaa perhe-elämää niin paljon.

Katsotaan kuinka kauan herkkulakko tällä kertaa kestää. Viimeksi oli selkeä päämärä tuohon Joroisten kisaan. Nyt ei vielä ole muuta haastetta kuin tulla taas joskus kuntoon. Siihenkin voi olla tekemistä tämän taudin jäljiltä.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti