8. joulukuuta 2013

Hiihtokausi avattu

Eilen pääsin avaamaan hiihtokauden Kouvolassa. Olemme vanhemmillani Kouvolassa käymässä ja lunta oli tullut sen verran paljon, että luisteluhiihtoa uskallettiin lähteä kokeilemaan. Minkäänlaista latupohjaa ei vielä ollut, mutta yllättävän paljon oli muitakin urheiluhulluja liikkeellä, joten latupohja ja keli oli yllättävän hyvä.

Treeni jäi kuitenkin aika rauhalliseksi ja lyhyeksi. Viime postauksessa kun epäilin, että jotain pientä tautia saattaisi jossain vaiheessa iskeä niin keskiviikkona nenä alkoikin vähän vuotaa. Mistään kunnon taudista ei ole kysymys, mutta parin päivän harjoitukset jätin väliin ihan varmuuden vuoksi ja vielä viikonloppunakin otan rauhallisesti.

Melkein pari vuotta kun harjoitteli mielessään silloin puolikkaan triahtlonin suorittaminen, niin se loi selkeän tavoitteen ja motivaation. Nyt kun ensi vuodelle ei ole mitään suoranaista tavoitetta niin harjoitteluun on vaikea löytää selkeää suuntaa. Motivaatiota sinänsä on, mutta harjoittelu on mitä sattuu. Ehkä aina ei tarvitsekaan olla mitään suunnitelmaa, mutta itse vaan saan itseni harjoittelemaan paremmin, kun on selkeä päämäärä.

Maratonia alle neljän tunnin olen ensi vuoden tavoitteeksi ajatellut, mutta se ei jostain syystä sytytä harjoittelemaan. Ehkä se syy on se, että tätä ruhoa ei ole tehty juoksemaan. Luultavasti se Vantaan maraton kuuluu ensi vuoden ohjelmaan, mutta jostain muualta pitäisi se tavoite ja suunnitelmallisuus löytää.

Onneksi hiihtokausi toivottavasti alkaa pian. Hiihtoladulle jaksaa lähteä aina, oli keli mikä hyvänsä.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti