29. joulukuuta 2013

Vuoden 2013 yhteenveto blogista ja urheilusta

Vuodelle 2013 olin ladannut kovimmat urheilutavoitteeni tähän asti. Päätavoitteena oli Joroisten puolimatka ja siellä alle 6 tunnin alitus. Jossain vaiheessa tavoite nousi jo 5:30 alitukseen, mutta alkukevään sairastelut ja Joroisten vaikea uintikeli vei sen unelman mennessään. Joroisten kisa meni kuitenkin kohtuullisen kunnialla ja ajaksi tuli 5:44:59.

Tavoitteena vuodelle 2013 oli myös monia muita kisoja, mutta lopulta vuoden kisat jäivät Kiskoon ja Joroisiin. Muuten vuotta hallitsi mykoplasma ja kipeänä oleminen.

Urheilumäärät

Tämänkin vuoden olen käyttänyt kirjanpidossani HeiaHeia:aa. Vaikka se ei olekaan kauhean kattava järjestelmä, niin sen helppouden takia olen siellä pitänyt kirjaa urheiluistani. Tälle vuodelle on harjoitustunteja kertynyt 208, yhden lenkin varmaan käyn vielä tänään heittämässä. Nämä tunnit on jakautuneet yhteensä 16 eri lajille, joista tässä top 10 lajit:

 1. Pyöräily 47 h, 1258 km (joista 8 h rullilla) 
 2. Hiihto 42 h, 446 km
 3. Juoksu 36 h, 333,8 km (iso osa maastojuoksua)
 4. Maastopyöräily 22 h, 311 km
 5. Sulkapallo 16 h
 6. Uinti 15 h, 33,5 km
 7. Sauvakävely 9 h, 58 km
 8. Triathlon 9 h, 164 km
 9. Yleisurheilu 5 h
 10. Pilates 2 h
Tuosta on kohtuullisen helppo lukea miksi juoksu ei ole oikein kulkenut tänä vuonna. Juoksutunnit eivät ole tainneet jäädä noin vähäisiksi vuosiin, edes ennen kuntoilua innostusta. Pyöräilymäärät ovat kohtuullisia ainakin kokonaisuuteen katsottuna. Uinti kulki tänä vuonna harjoitusmäärään nähden yllättävän hyvin. Muut lajit näyttävät aika normaalilta minulle, lihaskuntoa liian vähän, kuten yleensäkin.

Suurin huomio koko vuodelle ei löydy noista treenimääristä, vaan niiden puutteesta. Jäin 20 tuntia alle vuoden 2012, vaikka tavoite oli mennä selvästi yli. Olen tunnollisesti merkinnyt ylös kun olen jättänyt treenin väliin sairastumisen, liian kovan väsymyksen tai vamman takia. Näitä päiviä tälle vuodelle kertyi 85! Iso osa selittyy mykoplasmalla ja loppu tyhmyydellä. Olisi pitänyt osata löysätä aiemmin. Kunnolla kipeänä en tainnut olla kuin muutaman kerran ja liian usein tein töitä, enkä levännyt kunnolla. Saa nähdä opinkohan tästä vuodesta vai meneekö ensi vuosi samalla kaavalla.

Vaikea sitä on olla tyytymätön tähän vuoteen, kun kuitenkin pääsin Joroisen kunnialla läpi, tein oman ennätyksen Kiskossa ja myös 7-ottelussa. Tulokset olivat ihan hyviä, mutta ne olisivat voineet olla paljon parempia.

Blogi statistiikkaa

Tänä vuonna olen kohtuullisesti jaksanut kirjoittaa blogiini. Alkuperäinen ajatus oli, että kirjoittaisin myös muusta kuin omasta urheilustani, mutta kaikki tuo muu kirjoittelu on jäänyt taustalle. Ehkäpä sitten ensi vuonna koitan parantaa sitäkin puolta.

Viisi suosituinta postausta tälle vuodelle olivat:

 1. Yhtyneiden Medix Laboratorioiden selitys mykoplasma-arvoista tuli
 2. Joroisten puolimatkan 20.7.2013 kisaraportti
 3. Sähläystä Mehiläisen labralta Mykoplasma-testien kanssa
 4. Maastopyöräilyä läskipyörällä ja täyspumpulla
 5. Triathlonin suosio Suomessa
Vuoden luetuin postaus blogissani oli kuitenkin vuodelta 2011 - Kokemuksiani urheiluväline webbikaupoista. Siitä olisikin varmaan aika tehdä uudistettu versio, kun tota kokemusta on tullut jonkin verran lisää.

Ensi vuonna koitan taas aloittaa kirjoittaa kokemuksiani eri varusteistani. Itse ainakin kaipaan muilta niitä kokemuksia pidemmästä käytöstä, kun ne oikeasti kertovat enemmän kuin muutaman päivä review jostain tuotteesta.

Kiitokset kaikille teille ketkä olette käyneet lukemassa postauksia. Hyvää uutta vuotta ja hyviä harjoituksia. 

Tällä ajatuksella kohti uutta vuotta ja uusia seikkailuja:
Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti