20. tammikuuta 2014

Idioottina pimeässä metsässä

Tänään tunsin itseni pitkästä aikaa todella idiootiksi. Lähdin sauvalenkille metsään, kun aikaa urheilulle oli aika vähän ja halusin tehdä kevyen PK treenin. Meiltä pääsee tuosta 50 metrin päästä metsään ja siellä saa kulkea polkuja pitkin tosi pitkälle jos haluaa. Lamppu siis tarvitaan, koska mitään valoja ei ole missään.

Tänään lähtiessäni laitoin päähäni DX:stä ostamani Kiinanihmelampun (Rusty D33S) jossa on 1500 Lumenea ja se painaa pienen pään verran. Se toimi hienosti ja valaisinkin kerralla lähes puoli metsää. Olinkin aluksi kovin tyytyväinen ensimmäiseen käyttökertaani. Hetken kuljettuani löysin minulle tuntemattoman täysin uuden polun. Olin noin 2,5 kilometrin päässä kotoa, kun yhtäkkiä lamppu sammui. Ensimmäinen ajatus oli, että voi perkele. Seuraava ajatus oli: puhelin on kotona, kaikki muut lamput on kotona, v***u mikä idiotti.

Hetken keräiltyä itseäni ja ihmeteltyäni pimeässä lamppua, sain sen kuitenkin toimimaan. Akusta ja lampusta molemmista tulee piuhat jotka eivät pysyneet kunnolla toisissa kiinni. Laitoin ne uudestaan kiinni ja jatkoin matkaa kunnes noin 5 metrin jälkeen lamppu taas sammui. Jostain syystä kiinnitys ei enää toiminut ollenkaan ja jouduin uudestaan miettimään strategiaani. Muutamien minuuttien tuskailuiden jälkeen sain kaulassani olevan buffin avulla tehtyä purkkapaikkoratkaisun jolla lamppu pysyi päällä treenin loppuun asti.

Jälkikäteen mietin, että kuinka tyhmä sitä onkaan. Uuden lampun kanssa lähdin pimeään metsään yksin, ilman puhelinta, kenelläkään ei ollut tietoa mihin suuntaan olin mennyt, pakkasta oli 14 astetta, olin täysin uudella polulla ja minulla ei tietysti ollut varalamppuakaan mukana.

Olisin minä metsästä varmaan pois päässyt ilman lamppuakin. Sen verran siellä näkee ilmankin, että hyvin rauhassa kävellen olisin varmaan polulla pysynyt ja sieltä pikkuhiljaa johonkin tuttuun paikkaan löytänyt. Silti kotona olisi varmaan keretty huolestua jonkin verran.

Ehkä tästä opin jotain jatkoa varten. Niin helposti sitä oppii luottamaan että kaikki pelit ja vempeleet toimii, kunnes ne sitten ei joku päivä toimikaan.

Sairaan hauskaa se pimeässä metsässä lampun kanssa meneminen silti on ja sinne pitää mennä taas toistekin. Se uusi polkukin jäi käymättä läpi tällä kertaa.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti