12. huhtikuuta 2014

Kunto kohoamassa hitaasti, mutta varmasti

Treenit ovat sujuneet ihan hyvin. Määrää on tullut tehtyä kohtuullisesti ja pääosin suunnitelmien mukaan. Viime viikolla tosin kärsin monen vuoden tauon jälkeen vatsataudin, mutta siitäkin palautui vajaan viikon levolla. Se osui määräviikolle, mutta en tällä viikolla kuitenkaan aivan kamalasti koittanut saada menetettyä määrää kiinni.

Tämän vuoden päätavoitteena on juoksemisen parantaminen. Kovin hyvää juoksijaa minusta ei varmasti koskaan tule tällä ruuminrakenteella, mutta jos triathlonia kuitenkin haluaa vähän harrastaa, niin juoksun pitää parantua huomattavasti.

Tämän vuoden juoksuissa olen keskittynyt pitkien lenkkien rauhallisuuteen, muutamiin aika koviin intervalleihin ja sitten juoksutekniikkaharjoituksiin. Pitkät lenkit ovat ainakin sujuneet helpommin kuin koskaan aiemmin ja juoksuasento tuntuu paremmalta kuin ennen. Juoksuvauhdit ovat olleet tosi rauhallisia, kaikki pidemmät lenkit 6:20-6:40 kilometrivauhtia. Se on vaan uskottava omaan tekemiseen, että vauhtia saa sitten kesällä, kunhan pohjat on hyvässä kunnossa.

Maastopyörällä kilometrejä on kertynyt vajaa sata ja maantiepyörä on pysynyt varastossa vielä. Pyörällä ollaan siis vähän viime vuotta jäljessä. Viime vuonna tuli viihdyttyä rullien päällä niin pohjia tuli sitä kautta. Tänä vuonna tavoitteet on muualla, niin pyörällä tulee otettua vähän takapakkia, mutta kaikkeen ei voi keskittyä.

Uinti on tuntunut todella hyvältä joka kerta, vaikka uintimäärät ovat ihan mitättömiä. Muutamia uinteja on kertynyt koko vuonna, mutta jokaisella kerralla on mennyt hyvin. Vähäisellä uinnilla mennään, mutta eiköhän sen Olympiamatkan uinnin selviä vähäisilläkin pohjilla.

Terveystilanne on ollut selvästi parempi kuin viime vuonna. Viime vuonna oli ehtinyt tähän mennessä kertyä jo 18 sairaspäivää.Nyt niitä on kertynyt 7 päivää, josta vatsataudille ei oikein mitään voi. Treenimäärä tunneissa on aikalailla samanlainen kuin viime vuonna. Viime vuonna pitkistä hiihtotreeneistä tuli tunteja, jotka tänä vuonna jäi pois.

Nyt edessä on pari viikkoa taas reilumpaa treenaamista. Lähinnä pitkiä juoksuja ja pitkiä maastopyöräilyä. Kevät on aina mun keuhkoille vaikeaa aikaa, niin tosi kovat treenit ovat aika vaikeita. 1,5 kuukauden päästä se varmaan taas helpottaa.

Näillä mennään kohti lomaa ja kesää.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti