29. heinäkuuta 2014

Palautuminen Endurance Questista

Nyt Endurance Questista on kulunut kolme päivää ja siksi onkin hyvä aika kertoa vähän palautumisesta. Kuitenkin ennen puhetta palautumisesta on hyvä ehkä palata hetkeksi itse kilpailuun.

Kuntosarjan lähtö oli kello 9:00 ja matka-ajaksi meille tuli vähän vaille 8 tuntia. Oltiin siis liikkeellä 9-17 eli päivän kuumimmat tunnit. Sykemittarini mukaan keskilämpötila reissulle oli 28.8 ja kuten alla olevasta kuvasta näkyy coasteeringin ja finnfoam session kellon lämpötila oli alempi sen ollessa veden alla. Suomen oloihin puhutaan siis hyvin kuumasta kisasta.

Kuumuus, luontaisesti kova hikoaminen, lievä ylipaino ja melontaliivi sekä reppu olivat yhdistelmä jotka tekivät retkestä minulle rankan. Laskeskelin, että reissun aikan join noin 9 litraa nestettä, josta 6 litraa vettä ja 3 litraa Northforce Extremeä. Nesteytys sinänsä toimi hyvin, koska kunnon kramppeja ei tullut, vaan pelkästään krampin alkuja.

Palataanpa aiheeseen, eli palautumiseen. Kisan jälkeen söin järjestäjän lohikeittoa ja sen päälle sitten sipsiä, dracula karkkeja ja yhden jäätelön. Kotona otin vielä palautumisjuomaksi oluen. Ilta meni hyvin, mutta kroppa ei vaan alkanut jäähtymään. Toki sisällä oli kuuma, mutta en hionnut ollenkaan vaan olo tuntui vaan tosi kuumalta. Kävin kylmässä suihkussa, olin pihalla ja käytin jääpussia päässä ja muualla kehossa. Kroppa vaan ei alkanut jäähtyä.

Väsy tuli kohtuu aikaisin, mutta uni ei. Pyörin sängyssä ja sohvalla eri puolilla kämppää koittaen viilentyä ja saada unta. En kuitenkaan hionnut ollenkaan, joka varmaan selitti sitä miksi kroppakaan ei jäähtynyt. Nestettä nautin koko ajan, mutta kaikki meni nopeasti läpi.

Onneksi yöllä, noin kolmen aikaan ulkona oli lämpötila laskenut 16 asteeseen. Silloin menin ulos istuskelemaan vajaaksi puoleksi tunniksi. Siitä vihdoin käynnistyi viilentyminen. Kropassa alkoi tuntumaan viileämmältä ja myös hikoilu alkoi. Tämän jälkeen sainkin unta ja kerkesin nukkua muutaman tunnin ennen kuin vein vaimon töihin ja lähdin kohti Kouvolaa hakemaan lapsia kotiin.

Sunnuntaina ja maanantaina olo on ollut yllättävän hyvä. Ainoastaan pientä lihaskipua on ollut jaloissa, mutta ei mitään pahempaa. Olo on myös ollut yllättävän freesi. Tänään kävinkin jo tunnin ajalemassa maastopyörällä Pirttimäessä. Sykkeet ei oikein nousseet missään mäessä, joten ei kroppa vielä palautunut ole. Mutta en kyllä niin olettanutkaan.

Tuo sisäinen kuumuus oli minulle ihan uusi juttu. Olen normaalisti kova hikoilemaan ja kaikista kovimpienkin suoritusten jälkeen hikoilen yöllä. Nyt oli omituista kun hikeä ei tullut. Ehkäpä joku osaa joskus selittää ilmiön minulle. Onneksi se kuitenkin meni ohi kohtuu helposti.

Lauantaina startataan vaimon kanssa Jämi84:lle. Nyt vielä muutama päivä palautumista niin eiköhän sekin mene kunnialla. Katsotaan jos lyhyen ennakkospekulaation siitäkin ehtisi kirjoittaa.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti