5. heinäkuuta 2014

Saamatonta treeneissä ja blogissa

Melkein kolme kuukautta on vierähtynyt siitä, kun olen viimeksi kirjoittanut tänne blogiin. Kuntoilupuolella ei ole ollut paljoa kerrottavaa, treenejä on tullut kohtuullisesti. Toukokuun alussa käytiin koko perhe Kaliforniassa, jossa siskoni miehineen asuu. Siellä treenaminen jäi vähiin, mutta sen jälkeen on sentään vähän saanut treenattua.Kisko DNS


Kiskon triathlon jäi tänä vuonna kokonaan väliin. Kunto oli vielä huhtikuun lopussa menossa kovaa vauhtia ylöspäin. Kalifornian reissun olinkin suunnitellut ottavan ihan lomailuna, mutta sen jälkeen en päässyt treenaamaan toivotusti. Lähdin reissusta yhden kotipäivän jälkeen Lontooseen töihin ja sieltä sain jonkun ilkeän viruksen joka vei voimat reiluksi viikoksi. Sitten parannuttuani olin vielä yhden työviikon Philadelphiassa ja siellä treenaminen jäi vähäiseksi. Taukoa tulikin lähes 5 viikkoa ja kunto kerkesi sukeltaa turhan paljon.

Teinkin muutama viikko ennen Kiskoa säälittävän päätöksen jättää Kiskon kisa väliin. Alkukesän kylmät ilmat vielä pahensi treenimotivaation tippumista ja jäin sitten kokonaan sieltä kisasta pois. Luultavasti se tarkoittaa, että tälle vuodelle ei tule yhtään triathlon kisaa.

Endurance Quest


Jotain sentään on tapahtunut kuntoilurintamallakin. Ilmoittauduttiin kaverini Aten kanssa Endurance Questin kuntosarjaan. Kuntosarja on 7-10 tuntia kestävä saaristoseikkailu, jossa pääpaino melonnalla ja maastopyöräilyllä. Lisäksi tarjolla on juoksua (suunnistusta) ja coasteeringia. Pienen motivaatiokuopan reunalla ollessani, tämä oli kiva kisa saada kalenteriin.

Suurin haaste minulle tässä kisassa on täydellinen melontakokemuksen puute. Elämäni melontakokemus on vähäisempi kuin EQ:ssa oleva melontamatka. Onneksi kisaan on vielä 3 viikkoa ja kolmessa viikossa oppii kyllä melonnan salat. Ja onneksi kyseessä on kaksikolla melonta, niin Atte ei pääse karkuun vaikka kuinka on parempi meloja kuin minä.

Jämi 84 MTB


Toisena kisana kalenterissa on Jämi 84 MTB. Siihen olen lähdössä vaimoni kanssa ja olen luvannut mennä koko matkan hänen kanssaan. Hänen matkavauhtinsa on kyllä kehittynyt sen verran, että en yksin niin kauhean paljon nopeampaa ajaisi kuitenkaan. Mäissä ehkä tulee suurin ero, voimaa minulla on kuitenkin sen verran enemmän.

Jämillä kisataan tasan viikko EQ:n jälkeen, että se tuo omat haasteensa palautumiselle. Eiköhän EQ:sta palaudu viikossa, kunhan vaan malttaa ottaa tuon viikon rauhassa.

Suunta hukassa


Jostain syystä treenimotivaatio on ollut vähän hukassa alkukesän. Triahlon treenaaminen on jäänyt nolliin. Kertaakaan en ole käynyt avovedessä enkä ole tehnyt yhtään pyörä-juoksu yhdistelmää. Juokseminenkin on ollut tosi vähäistä. Pääasiassa maastossa olen juossut, maantiellä en oikeastaan ollenkaan.

Jotain uutta pitäisi keksiä, että saisi jotain järkeä treenaamiseen. Ehkä pitäisi keksiä joku tavoite jota kohti treenaisi. Maraton syksyllä on vielä käynyt mielessä, mutta paljon maantiellä juokseminen vaan tuntuu niin vastenmieliseltä ajatukselta, että saattaa jäädä väliin. Ehkä puolikkaalle Vantalla voisi vielä päästä kuntoon.

Onneksi on kesä vasta alussa ja EQ ja Jämi edessä. Ehkä se on vaan loppukesä nautiskeltava kaikista lajeista ja katottava tilannetta syksyllä uudestaan. Toivon suuresti että seikkailukisoista tulee mun juttuni ainakin vähäksi aikaa, mutta katotaan EQ:n jälkeen fiilikset.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti