29. elokuuta 2014

7-Ottelu ennakkospekulaatio

Huomenna on jo perinteiseksi muodostunut seuramme Iso Nousun 7-ottelu. Muutaman kerran olen päässyt mukaan osallistumaan ja huomenna on taas tarkoitus kokeilla. Viime vuonna onnistuin ottelemaan 3704 pistettä (tarkat tulokset täällä). Tänä vuonna tuon parantaminen on tavoitteena, mutta kovan työn takana. Nostattaakseni omia tunnelmiani, ajattelin spekuloida lajit läpi viime vuotiseen verrattuna.

Kaiken urheilun erikoisseura Iso Nousun 7-ottelussa on kaksi kilpailua. Ensimmäinen on perinteinen, kuka saa eniten pisteitä. Tämä kilpailu on siksi tylsä, että osallistujajoukko on kovin eritasoista ja eri taustaista. Toinen mielenkiintoisempi kilpailu on, kuka arvaa oman tasonsa parhaiten. Eli jokaisen pitää etukäteen arvioida omat tuloksensa ja lopulta katsotaa kuka sai lähimmäs sen pistemäärän mitä oli arvioinut.

100m Aidat (2013: 18,6s  2014 tavoite: 19s)

100 metrin aidat naisten aitakorkeudella on kuntoilijalle ehkäpä se vaikein laji koko ottelussa. Viime vuonna juoksin 18,6 sekuntia 5 väliaskeleella. Koitin etukäteen muutaman aitavälin 3 askeleella, mutta ei vaan sitten riittänyt uskallus kun piti koko suora mennä. Jos uskallan mennä 3 askeleella, niin tulos voi mennä alle 18, mutta 5 askeleella en usko että pääsen alle 19.

Korkeus (2013: 140cm 2014 tavoite: 140cm)

Vaikka useimmiten ylipaino tarkoittaa ylivoimaa, niin tässä lajissa ylipainosta on valitettavan vähän hyötyä. Viime vuotiseen verrattuna on 1-2 kiloa enemmän ja se estänee tulosparannukset tässä lajissa. Jos 140 pääsen niin olen tyytyväinen, 145 jos menee ihan täydellisesti.

Kuula (2013: 12,36m 2014 tavoite: 13,2m)

Minähän tunnetusti inhoan punttisaleja ja voimailua noin yleensä, niin silti jostain kumman syystä kuula on mulle kohtuullisen vahva laji. Jotenkin siinä pystyn hyödyntämään jalkojen voimaa ja saan käsillä siirrettyä jaloista tulevan voiman kuulaan. Viime vuonna jäin alle 13 metriin. Tälle vuodelle pitää koittaa saada tuo raja rikki. Tämä on myös ainoa laji, jossa on mahdollista saada lajivoitto. Muihin lajeihin meillä on yksi urheilijakin mukana, joka vienee noi kaikki muut lajit.

200 metriä (2013: 28,9s 2014 tavoite: 29s)

200 metriä on yllättävän ilkeä matka. Vaikka matka on lyhyt, niin siinä alkaa happoja kertymään ennen maalia ja puristukseksihan se loppu aina menee. Viime vuonna sain kohtuu hyvän juoksun ja jos tänä vuonna pääsen lähelle sitä, niin olen tyytyväinen.


Pituus (2013: 458 2014 tavoite: 480)

Pituudessa suurin ongelmani johtuu edelleen vuoden 2008 polvivammasta. Olin umpivasenjalkainen lähes kaikessa urheilussa. Tein kaiken vasemmalla ennen tuota vammaa. Ristisiteen, kierukan ja sivusiteiden repeytymisen jälkeen en vaan ole saanut vasuria yhtä räjähtäväksi kuin oikeata. Eli hypyissä olen joutunut opettelemaan hyppäämään oikealla. Se ei vaan ole vieläkään luonnollista ja siksi kärsin ehkä vähän siitä tuloksissa. Hyppyjä kun tulee harjoiteltua se kerran vuodessa, parhaana vuonna kaksi, niin kehitys on hidasta. Koska jossain pitää parantaa, niin pituudessa toivottavasti  tulee se parannus ja menee 480cm rikki.

Keihäs (2013: 36,6m 2014 tavoite 38m)

Keihäässä olen ollut aika onneton ottaen huomioon pesäpallotaustani. Se ei vaan koskaan lähde pisteenä taivaalle, vaan useimmiten täysin vinossa. Viime vuonna sain yhden onnistuneen heiton, jolla tuli tuo 36,6 metriä. Olen vuoden aikana saanut teknistä avustusta (toki suullisesti, ilman yhtään heittoa) jolla luulen saavani vähän pidemmän heiton aikaiseksi. Oikeasti tulokset voivat olla kaikkea 28-40 metrin väliltä, mutta jostainhan se on pakko koittaa parantaa.

800 metriä (2013: 170s (2:50) 2014 tavoite 175s (2:55))

Juoksua olen harrastanut tän kesän aikana todella vähän. Vielä vähemmän olen juossut kovaa, joten tästä ei vaan mitenkään voi olettaa parannusta. Peruskunto on varmasti kovempi kuin viime vuonna mykoplasman ollessa päällä, mutta silti on vaikea uskoa parannukseen tässä. Tavoitteena on toki lähteä täysiä ja katsoa mihin asti jaksaa, mutta tämän laji tulee olemaan tuskaa ja tuloksellisesti täysi yllätys.

Näillä mennään sitten huomenna. Näillä tavoitteilla pitäisi tulla 3749 pistettä. Kisan jälkeen huomisillan herkkuna on ensin Ruotsi-ottelu ja illalla vielä koriksen MM-kisojen avauksessa Suomi-USA. Kunnon urheilupäivä siis.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti