7. syyskuuta 2014

7-ottelu 30.8.2014 - raportti

Viime postauksessani spekuloin 7-otteluani, joten kyllä siitä pitää raportti kirjoittaa. Tämänkertainen ottelu oli urheilusta riippumattomista syistä mollivoittoinen, mutta onneksi otteluun sattui muuta onnistuminenkin. Kokonaispisteiksi jäi niinkin heikko tulos kuin 3363, joka jäi kauas arviomastani
3750 pisteestä.  Suurin pettymys oli kuula, mutta myös juoksumatkoilla painovoima vei voiton kertyneestä massasta.

100 metrin aidat (19,43s - 352 pistettä)

Aitoja ei ollut nykykunnossa mitenkään mahdollista mennä kolmella väliaskeleella. Nopeus ei vaan riittänyt, vaikka yritin harjoitella vielä naisten aitojakin matalammilla aidoilla pari kertaa. Lopputuloksena oli siis viidellä väliaskeleella ja kauhealla sipsutuksella varustettu taistelu. Lopussa alkoi jalat jopa vähän hyytyä ja kello pysästyi aikaa 19,43 jolla irtosi pisteitä 352.

Korkeus (140cm - 513 pistettä)

Hyppylajeissa odotuksenikin olivat aika matalalla. Minkäänlaista räjähtävää liikettä tai hyppyä ei ollut tullut tehtyä koko kesänä, joten toiveet olivat matalla. Silti uskalsin aloittaa vasta 125 cm, jotta voimia ei kuluisi turhaan. 135cm tuli jo yksi pudotus ja 140cm meni myös toisella. 145cm ei sitten ollut enää mitään saumoja. Nykypainoon nähden erinomainen onnistuminen

Kuula (11,6m - 635 pistettä)

Kuula menikiin sitten täysin penkin alle. 12,5 metriä oli minimitavoite ja uskoin että 13 metriäkin olisi voinut mennä rikki. Kuula ei vaan lentänyt yhtään mihinkään. Toki enemmän kuin kerran vuodessa työntämällä tulosta saisi varmaan vähän paremmaksi, mutta kyllä kerran vuodessakin pitäisi tuota pidemmälle saada.

200 metriä (29,76s - 499 pistettä)

200 metrin juoksu noudatteli päivän juoksukaavaa, ei vaan löydy nopeutta. Lähdin kovaa, sitten koitin vähän rauhoittaa ja lopussa tulla kovempaa. Vauhtiin taktiikalla ei varmaan ollut mitään merkitystä, mutta henkisesti ainakin ajatteli, että olisi koittanut tehdä jotain oikein. 7-ottelun kolmanneksi tyhmimmällä juoksumatkalla pysyin kuitenkin kohtuu lähellä tavoitettani. Tavoitteena oli 29 sekuntia ja siitä jäätiin vain vähän.

Pituus (458cm - 449 pistettä)

Pituudessa sain yhdellä harjoitushypyllä laitettua askelmerkin kohdaalleen ja sain aikaiseksi kolme ihan onnistunutta hyppyä. Kaikki hypyt laskeutuivat aika lähelle toisiaan, joten mun taso varmaan oli sitten tuossa tällä kertaa.

Keihäs (37,5m - 620 pistettä)

Keihäässä olin unelmoinut 38 metrin heitosta, mutta en oikeasti uskonut, että voisin päästä sinne asti. Ensimmäinen ja viimeinen heitto jäivät vähän 30 metrin päälle, mutta toisella heitolla sain onneksi keihään ihan hyvään asentoon. Heitto lähti anttiruuskasmaisesti matalana, mutta voimaa oli takana onneksi sen verran paljon, että mitta kertyi 37,5 metriä. Tämä oli mun päivän paras onnistuminen.

800 metriä (3:08min - 295 pistettä)

Viimeisenä lajina 800 metriä on aina kamala. Tällä kertaa en kuitenkaan saanut irti itsestäni ihan niin paljoa kuin olisin halunnut. Ensimmäiseen kierrokseen tuhlautui 1:30 ja toinen meni vielä hitaammin. Itseään ei saanut ahtaalle kuin vasta viimeisellä suoralla, eli liian myöhään. 800 metriä meni päivän mukaisesti alakanttiin. Viime vuotiseen tulokseen tuli 18 sekuntia takkiin, ihan noin paljoa ei ole juoksukunto kuitenkaan huonompi, vaan nyt kyse taisi olla tahdon voimasta.

Kun jotain hyvää etsitään 7-ottelusta, niin se rakensi reilusti motivaatiota harjoitteluun ja painonhallintaan. Eilen tein jo uusia suunnitelmia ensi vuodelle. Näistä lisää myöhemmin, mutta motivaatiota tuntui tulleen kerta heitolla lisää.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti