21. syyskuuta 2014

Juoksukuntoon kesäksi 2015

Oon aina ollut tyyppinä semmoinen, että en oikein jaksa tehdä asioita missä olen jo valmiiksi hyvä ja mitkä olisivat helppoja mulle. Tykkään aina tehdä uutta ja opetella uusia asioita. Ehkä siksi mua kiehtoo ajatus, että minkäköhänlaisen juoksijan musta saisi aikaan vuodessa.

Mun kroppaa ei todellakaan ole tehty juoksuun. Vaikka olen ollut kuinka kuiva rasvasta, niin parhaimmillani painoni on tainnut olla 87 kiloa. Nyt sitä on taas kertynyt melkein kymppi lisää. Silti en koe olevani edes mitenkään kovin lihavassa kunnossa, vaan mulla on vaan ne kuuluisat painavat luut. Tosin taitaa niiden päällä vähän olla rasvaa pitkän talven varalle.

Yksi kestävyysurheiluidoleistani on Läskimaija, joka on onneksi näyttänyt jo moneen kertaan, että paino ei ole este, eikä edes hidaste edes juoksussa. Hän on juossut yli 100 kiloisena maratonin alle 4 tuntiin, vedellyt pitkiä ultrajuoksuja ja triathlonin täysmatkoja kuin vettä vaan. Muutenkin kehotan seuraamaan hänen kirjoituksiaan, niiden kierotuneesta huumorista ei voi olla pitämättä.

Joka tapauksessa, olen päättänyt koittaa juosta vähän enemmän ja parantaa kaikkia juoksuennätyksiäni. Kieltämättä ne ovat sen verran heikkoja, että ei niiden parantaminen pitäisi olla edes kovin kummoinen juttu. Cooperissa pitäisi päästä yli 2830m, 10km en ole koskaan oikein edes juossut, puolikkaalla pitäisi päästä 1:47 tai mielellään reilusti alle ja maraton pitäisi päästä maaliin. Tosin olen itselleni luvannut, että maratonille en lähde ennen kuin olen varma että voin juosta sen alle 4 tuntiin.

Kunhan kisoja alkaa tulemaan kalenteriin vähän enemmän, niin tarkoituksena olisi joku kunnon seikkailukisakin ensi vuodelle. Minimipituutena olisi 7-8 tuntia, mutta voisi se olla pidempikin. Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan. Jos ja kun Bodomille tulee puolikas triathlonkisa, niin sitä voisi kyllä harkita ohjelmaan. Sitä lähemmäs ei kisaa voi enää saada. Katsotaan kun reitti julkaistaan, että kuinka raaka pyöräreitti on tehty ja mihin suuntaan juostaan.

Valitettavasti ensi viikonlopun Jämin rogaining kisa jää väliin. Vaimolla on perjantaina eturistiside leikkaus ja itse saman kokeneena, on kyllä pakko jäädä hänen tuekseen viikonlopuksi hoitamaan lapsia. Itsestäni ei ainakaa olisi ollut lasten hoitajaksi pariin päivään leikkauksesta. Rogaining lajina on sen verran kiinnostava, että ensi vuodelle olisi joku kisa löydettävä.

Jämin tilalla lupauduin parin kaverin kanssa mennä Nouxtremeen Solvallaan vähän juoksemaan polkua ja kohtuu hyviä mäkiä ylös.


Mäkijuoksusta puheenollen, viikolla ollessani treenamassa mäkiä todistin pyörän ja auton kolaria. Vaikka onneksi tässä tapauksessa ei käynytkään pahasti, niin kyllä se taas muistutti, että tarkkana pitää olla tuolla treenatessa. Muistetaan olla kaikki varovaisia niin auton ratissa kuin treenatessakin syksyn pimetessä yhä enemmän.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti