2. tammikuuta 2015

Yhteenveto vuoden 2014 kuntoilusta

Vuoden 2013 sairastelujen jälkeen vuodelle 2014 oli aika maltilliset tavoitteet. Tavoitteena oli opetella treenaamaan hiljempaa ja nostaa treenimäärää. Lisäksi oli tavoitteena saada ensimmäinen seikkailu-urheilu kokeilu.

Tavoitteisiin nähden vuosi onnistui erinomaisesti. Pysyin todella hyvin terveenä koko vuoden. Sairaspäiviä tai treeninväliinjättämispäiviä tuli koko vuonna yhteensä 21. Edellisvuoden katastrofaaliseen 85 päivään, ollaan aika paljon paremmassa jamassa. Yleisesti ottaen koen että opin treenaamaan selvästi hitaampaa kuin ennen. Yhtenä selkeänä parannuksena oli sauvakävelyn lisääntynyt määrä. Ainakin minulle se sopii erityisen hyvin peruskuntotreeniksi.

Kaikki blogia edes vähän seuranneet ovatkin jo varmaan kyllästymiseen asti kuulleet, että seikkailu-urheilukokemuksetkin avautuivat Endurance Questissa. Ensi vuoden jatkotkin on jo bookattu.

Treenimäärät

Koko vuodelle treeniä tuli 246 tuntia. Tämä on suurin määrä ainakin viimeiseen viiteen vuoteen. Vaikka tuo ei nyt kauhean suuri, niin perheellisenä ja työssäkäyvänä pidän määrää ihan hyvänä. Ehkä täydellisenä vuotena ja kun lapset kasvavat vähän isommiksi voi alkaa haaveilla yli 300 tunnin määristä. Nyt ainakin tuntuu, että tuollainen treenaaminen veisi liikaa aikaa lapsilta ja vaimolta.

Lajikohtaisesti treenit jakautuivat aika moneen lajiin. Itselle merkintöjä tuli 24 eri lajiin, toki 8 niistä vain 1 kerran. Ihan suoraan treenimäärinä eri lajeille vuosi näytti tältä:
 1. Juoksu 66 kertaa, 64 h, 567,6 km
 2. Maastopyöräily 25 kertaa, 48 h, 724,3 km
 3. Sulkapallo 22 kertaa, 23 h
 4. Pyöräily 19 kertaa, 27 h, 651,6 km
 5. Hiihto 18 kertaa, 22 h, 214,5 km
 6. Sauvakävely 17 kertaa, 22 h, 140,1 km
 7. Seikkailu-Urheilu 1 kerta, 8 h
 8. Suunnistus 5 kertaa, 7 h, 35,3 km
 9. Uinti 8 kertaa, 5,5 h, 9 km
 10. Melonta 3 kertaa, 4 h, 25,2 km
Prosentuaalisesti kokonaisuus jakautui näin:


Tuohon jakaumaan ja treenien monipuolisuuteen pitää olla kyllä tyytyväinen. Tänäkään vuonna minulla ei ollut vamman vammaan. Yhden kerran jätin juoksutreenin väliin kun akillesjänteenseutu oli lihasherkkänä, mutta sekin meni nopeasti ohi. Itselle tuo monipuolisuus pitää mielenkiinnon yllä. Vaikka juoksu näyttää näyttelevän isoa osaa tuossa kaaviossa, niin sekin oikeasti jakaantuu noin kahtia maastojuoksuun ja muuhun juoksuun.

Jos haluaisi parantaa tuloksia pitäisi varmaan keskittyä enemmän tiettyihin lajeihin. Kuitenkin pääasia on itsensä kunnossa pitäminen, joten jatkan jatkossakin monipuolisella linjalla. Juoksua pitää ehkä lisätä hieman ensi vuoden juoksutavoitteiden takia.

Yhteenveto blogista


Useana vuonna olen tehnyt erikseen vielä yhteenvedot blogikirjoittelusta, mutta teen tällä kertaa sen nyt tähän samaan energiaa säästääkseni. Kirjoittelu on pysynyt aiemmalla tasolla. Olen vähän huono kirjoittamaan perustreenauksesta, se kun on perustreenausta. Ennemmin pitää olla jotain sanottavaa ennen kuin jaksan kirjoittaa.

Vuoden viisi suosituinta postausta blogissa olivat:

 1. Raportti Endurance Questista 26.7.2014 - Team Hylkeet (Kuntosarja)
 2. Uusi vuosi, uudet treenikujeet - määrää hyvin hyvin hitaasti ja välillä täysiä
 3. Kokemuksia Garmin Fenix 2 mittarista
 4. Jämi 84 MTB Raportti
 5. Idioottina pimeässä metsässä
Kokonaisuudessaan blogin lukijamäärät ovat hitaasti koko ajan kasvaneet. Se tuntuu ihan kivalta, vaikka itselleni tätä lähinnä kirjoittelenkin. Blogi on kävijämäärissä noussut jo lähelle toista enemmän työelämääni liittyvää englanninkielistä Web Wanderer blogiani, jota olen kuitenkin kirjoittanut paljon pidempään. Kolmas blogini Toisaalta, on jäänyt vähälle huomiolle. Siihen haluaisin kirjoittaa enemmän, mutta aika on valitettavan rajallista.

Näillä ajatuksillä kohti uutta treenivuotta. Tavoitteet ovat hyvin selkeät: kaikille juoksumatkoille uusi ennätys ja Lost in Kajaani kunnialla läpi. Suorittamiseen tarvitaan vähän painon pudotusta, paljon juoksutreeniä ja terveenä pysymistä. Enää ei tarvi kuin suorittaa.Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti