7. maaliskuuta 2015

Juoksua, hiihtoa ja suunnitelman muutos

Nelisen viikkoa on taas vierähtänyt edellisestä treenipäivityksestä. Ehkä se on tämä suomalainen luonne, mutta hyvin menevistä treeneistä on vaikeampi kirjoittaa. Olisi niin paljon helpompaa valittaa, että hommat ei suju ja sitä tätä pitäisi tehdä enemmän. Mutta ei, treenit on menneet kohtuullisen hyvin, tällä viikolla on ollut vähän väsymystä, mutta pääpiirteittäin on jaksanut treenata kyllä tosi hyvin. Eipä ole siis mitään valittamista.

Juoksussa olen pysynyt suunnitelmassa noin kaksi juoksua viikossa. Hyvin vähään olen jättänyt niin sanotut roskakilometrit. Jokaiselle juoksutreenille olen koittanut pitää mielessä jonkun tietyn tavoitteen. Nyt isona osana on ollut mäkivoima ja mäkien juokseminen yleensäkin. Niissä huomaa kyllä edistystä. Seuraavan kuukauden aikana olisi tarkoitus panostaa vauhtikestävyyteen.

Toissa viikolla kävin tekemässä erittäin kamalan harjoituksen Kehä 3 mäessä, eli mäessä joka lähtee pyöräteiden risteyksestä, joista toinen menee kohti Oittaata ja toinen lähtee Kehä 3:sen viertä kohti itää. Siinä mäessä kävin syksylläkin tekemässä samat kaksi vetoa ylös asti (1,35 km). Edellisellä kerralla ajat olivat 7:09 & 6:37, tällä kertaa ajat olivat 6:37 ja 6:31. Sykkeet olivat kerroilla aika samat, toisien vetojen maksimisykkeet 186. Tuosta uskallan tehdä päätelmää, että jotain kehitystä on tapahtunut. Vielä kun lisää, että viimeksi oli kuiva asfaltti ja nyt jäinen ja luminen, niin positiivisia merkkejä on ilmassa.

Eilen aloitin sitten työmatkapyöräilyn menemällä asiakkaan toimistolle ja takaisin maastopyörällä. Alku oli aika hankalaa, oikeita varusteita ei meinannut millään muistaa ja kaksi kertaa käännyin takaisinkin hakemaan jotain. Silti sinnepäin jaksoi vielä hyvin (n. 20km). Takaisinpäin keli olikin sitten räntää vaakasuoraan vastaan kunnon vastatuulessa. Lisäksi jalat oli aika väsyneet ja perse kipeytynyt ajamisesta. Sokeriksi pohjalle tuossa samaisessa kehä 3:sen alamäessä puhkesi takakumi. Matkaa siitä kotiin on se kaksi kilometriä niin päätin taluttaa enkä vaihtaa kumia. Kausi on kuitenkin avattu ja ehkäpä ensi viikolla taas uudestaan.

Tämän kauden kisasuunnitelmakin alkaa hahmottua. Alunperin ajatuksena oli mennä Vantaan Maratonille kokeilemaan vihdoin se ensimmäinen maraton. Hetken mielijohteesta ostettiin vaimon kanssa liput Elastisen jäähallikeikalle ja vasta ostamisen jälkeen tajusin, että Vantaan mara olisi seuraavana päivänä. Vaikka keikka ei menisikään isomman juhlimisen puolelle, niin koko päivän seisominen ja valvominen eivät liene se paras valmistautuminen maratonille. Uudeksi suunnitelmaksi löytyikin Kaarinan Syysmaraton. Kohtuullisen kokoinen tapahtuma, kohtuullisen lähellä ja itselle ihan hyvä että osa matkasta on hiekkapohjaista. Se ehkä vähän hidastaa, mutta toisaalta säästää jalkoja. Lisäksi tuosta sai vielä 2 viikkoa lisää palautumisaikaa Lost in Kajaanista.

Toinen ajatus kalenteriin tuli jostain seuraamastani seikkailublogista. Olen jo pitkään halunnut kokeilla Rogaining kisaa. Lahden lähistöllä järjestetään Toukokuun alussa Salpaus-Rogaining, jossa on myös MTB sarja. Siitä tuli ajatus että se olisi hyvä harjoitus Lost in Kajaanin pyöräilyä varten. Valitettavasti tiimikaverini ei pääse mukaan, mutta sain rekryttyä kaverini Lahdesta mukaan, joten sinne pitäisi ilmottautua piakkoin. Luultavasti vaimon ollessa töissä, pitää lapsille vaan löytää hoitaja jostain siksi ajaksi.

Tämän hetken ajatus kisakalenterista näyttää siis tältä. Tavoitteenahan minulla on kaikille juoksumatkoille uudet ennätykset. Mihinkään muualle kuin Lost in Kajaaniinhan en ole vielä ilmottautunut, mutta pitää alkaa piakkoin laittamaan ilmoja sisään, niin nämä konkretisoituu.

Kevät on ollut aina mulle vaikeaa aikaa katupölyn ja pienten allergioiden takia, joten en usko että Kouvolan puolimaratonilla pystyn vielä tekemään mitään kovin kummallista aikaa. Siksi haluaisin kokeilla toisen puolikkaan vielä kesällä uudestaan.

Aika paljonhan tuossa on menemistä. Tuon lisäksi pari kesälomareissua ja jotain perheen ja kavereiden kanssa mökkeilyreissua, lisättynä vaimon viikonloppuduuneilla, niin kesäsuunnitelmat alkaa olemaan aika valmiit.Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti