1. maaliskuuta 2015

Juoksukirja, Run Less Run Faster luettu

Olen jo vuosikausia englanninkielisessä blogissani kirjoittanut kirja-arvosteluja lukemistani kirjoista. Tällä kertaa luin Run Less Run Faster kirjan. Koska sen aihepiiri osuu ennemminkin tämän blogin alle, niin ehkä on hyvä mainita siitä jotain täälläkin.

Run Less Run Faster keskittyy ajatukseen, että kolme kertaa viikossa on tarpeeksi juoksua. Heidän ajattelussaan jokaisella juoksulla pitää olla selkeä tavoite ja tehoja kannattaa tehdä kaksi kolmesta. Sitten se kolmas juoksu on pitkä lenkki, jossa siinäkin olisi hyvä olla aika tarkka vauhti.

Näiden kolmen juoksun lisäksi sitten pari tukevaa harjoitusta. Heidän ajattelussaan uinti, pyöräily ja jumpat ovat niitä parhaita lisäharjoituksia. Omaan ajatteluun sopii hyvin tämäkin.

Sinänsä ajatus on varmasti hyvin toimiva ja jokseenkin motivoivakin. Saatan jopa itsekin joskus yhden 16 viikon harjoitusohjelman kirjasta tehdä. Ehkä se johtuu tämänhetkisestä väsymyksestä, mutta jotenkin kauhean pitkään en usko että tuollaista todella suunnitelmallista treenausta jaksaa läpi viedä. Kyllähän kuitenkin yksiä parhaita treenejä ovat metsässä juoksentelut, sinne tänne pyöräilyt ja muut pääntuuletus lenkit.

Joka tapauksessa ihan hyvä kirja ja erilaisesta harjoittelusta kiinnostuneille mielenkiintoinen opus. Koko englanninkielinen arvosteluni kirjasta löytyy - täältä.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti