22. toukokuuta 2015

Suunnistuskauden avaus ja hyvää perustreenausta

Kevään ongelmat tuli onneksi selätettyä. Salpaus-Rogaining jotenkin avasi vähän paikkoja ja sen jälkeen treenaus on taas maistunut. Toki määrät ovat pysyneet kohtuullisena, mutta ihan tyytyväinen olen omaan suorittamiseen.

Suurimpana haasteena kesän juoksutavoitteiden onnistuneelle suorittamiselle taitaa olla tämän kesän muoti-ilmiö dadbod. Vuosia tämän trendin aallon harjalla olleena, nyt kun kun se vihdoin on noussut yleisön suosioon, niin ei siitä viitsi itsekään luopua. Juoksemisen kannalta dadbodin vaatimat pienet ylimääräiset jenkkakahvat kuitenkin aiheuttavat pientä hidastumista tuossa juoksunopeudessa.

Viimeiset pari kuukautta on nyt tehty peruskuntotreeniä ja pohjat on kohtuu hyvät. Nyt alkukesästä onkin tarkoitus hyökätä eri juoksuennätysten kimppuun. Suurin osa tavoitteista tuntuu vähän kovilta juuri tällä hetkellä. Joka tapauksessa olisi tyhmää olla yrittämättä parantaa niitä. Ja tuleepahan taas realismia itselle missä juoksemisen suhteen mennään.

Suunnistuskauden avaus


Kävin avaamassa viime tiistaina suunnistuskauden Espoorasteilla. Olin alun perin ajatellut juosta vain C-radan, mutta se oli niin lyhyt, että päädyin B-rataan. Serenan rastipisteet yllättivät kyllä totaalisesti. Rastit olivat todella vaikeita ja niitä ei meinannut nähdä yhtään ennakkoon. Vasta 5-10 metriä ennen rastia sai rastin näkyviin. Suunnistuskauden avaukseksi vähän turhan haastavaa minulle.

Latasin oman kulkuni ja rakensin radan rastit.fi palveluun. Halusin vielä siihen päälle kokeilla nauhoitusta screeniltä, joten tässä koko kokonaisuus nähtävillä:Videosta näkee hyvin mun ekan rastin haahuilun ja 6-7 välin hölmöilyn. Rastille 11 oli oma suunta täysin hyvä, mutta näin muita oikealla ja päätin mennä sinne. Ei vaan luotto omaan tekemiseen riittänyt. Rastille 12 otin ilmeisesti suunnan huonosti ja menin koko ajan vähän harhaan.

Suunnistus on kyllä erityisen hauskaa ja pitää koittaa ehtiä mahdollisimman monille rasteille tämän kesän aikana. Kesäkuun alussa odottaa vähän lisää lomailua, joten rastien käynti saattaa jäädä enemmän loppukesälle, mutta ehdottomasti sinne pitää päästä.


Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti