1. tammikuuta 2016

Katsaus vuoden 2015 kuntoiluun

Ihan alkuun hävettää, että muut kiireet ovat vieneet innon blogikirjoitteluun. Edellinen päivitys on heinäkuulta, joten kovin aktiivista ei ole täällä siis ollut. Näin uuden vuoden koittaessa on hyvä taas itselleen luvata, että tänä vuonna sitten paremmin.

Tavoitteet vuodelle 2015 oli määrällisesti kovat. Oli tarkoitus treenata enemmän kuin aiemmin. Pidemmän treenin tähtäimenä oli Lost in Kajaani seikkailukisa syyskuussa. Alkuvuodesta treenit kulkivatkin tosi hyvin ja määrää kertyi itselle todella paljon. Lopulta kuitenkin tiimikaverin sairastuminen ja oma jalkavamma pakotti meidät perumaan Kajaaniin eksymisen ja alkukauden treenausta ei päässyt oikein ulosmittaamaan.

Syyskuusta eteenpäin treenausinto sitten tipahti todella huomattavasti. Tavoitteettomuus ja uudet haasteet työelämässä veivät terän treenaamiselta. Vuoden viimeinen kolmannes menikin paljon vähemmällä treenauksella kuin alkuvuosi.

Jos jotain hyvää haluaa vuodesta hakea, niin onnistuin pysymään todella hyvin terveenä. Koko vuoden ainoa sairastelu osui Mikkelin puolikkaan jälkeiselle viikolle. Mikkelissähän vedin itseni ihan piippuun, niin jonkinlainen sairastuminen oli odotettavaa. Muuten pysyin terveenä koko vuoden.

Treenaaminen numeroinaKoko vuodelle treeniä tuli 244 tuntia, joka on ihan hyvä määrä. Jos syksyn olisin treenannut aiemmalla tahdilla, niin 300 tunnin raja olisi varmasti mennyt rikki. Ei sillä että määrä kaikkea kertoisi, mutta on se itselle ainakin hyvä indikaattori, että onko mitään tullut tehtyä.

Lajeihin vuosi jakaantui seuraavasti:
  1. Juoksu 55 kertaa, 51 h, 459,1 km
  2. Hiihto 26 kertaa, 34 h, 345,9 km
  3. Sauvakävely 25 kertaa, 36 h, 215 km
  4. Maastopyöräily 24 kertaa, 46 h, 769,7 km
  5. Sulkapallo 24 kertaa, 26 h
  6. Maantiepyöräily 13 kertaa, 21 h, 511 km
  7. Frisbeegolf 7 kertaa, 7 h
  8. Suunnistus 6 kertaa, 8 h, 39,7 km
  9. Toiminnallinen Harjoittelu 6 kertaa, 3 h
  10. Muut 12 lajia, 16 h
Suurimpina huomiona itselle ovat sauvalenkkien määrän huomattava kasvu, uinnin puuttuminen kokonaan ja maantiepyöräilyn vähyys. Juoksua on myös kilometreinä aika vähän, vaikka kertoja onkin kohtuullisesti. Ehkäpä vielä huomiona ihmetteleville, niin laitoin frisbeegolf kerratkin ylös puolikkaina, ihan vain seuratakseni paljon siihen menee aikaa.

Jos samoja numeroita katsoo vielä jakaumana eri lajien välillä, niin aika tasaista on. Kokonaisuutena pyöräily nousee isoimmaksi, jos yhdistää maasto- ja maantiepyöräilyn.

Vuoden kohokohdat kuntoilussa


Lost in Kajaaniin valmistavana harjoituksena tehtiin 12 tunnin yhtäjaksoinen seikkailuharjoitus Kouvolassa. Se onnistui pääosin hyvin, vaikka matkalla olikin pari pientä muuttujaa. Oli hieno huomata, että hyvin tuollaisen 12 tuntia itsekin jaksaa, kuin vain pakottaa menemään. Näin jälkikäteen se harjoitus jäikin mieleen yhdeksi vuoden kohokohdaksi.

Mikkelin epäonnistuminen puolimaratonilla oli myös toinen kohokohta. Se oli itselle hyvä läimäytys vasten kasvoja, että haihattelut kovasta juoksukunnosta voi unohtaa. Mä en ole tällä hetkellä juoksija ja matka sinne on pitkä. Varsinkin painon suhteen pitäisi tapahtua semmoinen reipas 10 kilon laihtuminen, että juoksusta tulisi yhtään mitään.

Kolmantena hienona kokemuksena oli rogaining uran aloitus maastopyörä versiolla keväällä. Se oli mahdottoman hauskaa ja toivottavasti tänä vuonna pääsisi kokeilemaan uudestaan.

Hienointa ja tärkeintä on kuitenkin pysyä terveenä. Niinkin hullun syksyn jälkeen minkä itselleni kehitin työn parissa, pystyin olemaan terveenä ja jaksavana. Terveenä olemista pitää pystyä arvostamaan silloinkin kun on terveenä. Niin monta vuotta on mennyt kipeillessä.

Vuoteen 2016 mennän tällä hetkellä ilman kummempia suunnitelmia. Jotain asioita mielessä pyörii, mutta kirjoitellaan niistä enempi, jos ne alkavat toteutumaan. Hyvillä mielin kohti tätä vuotta ja katsotaan mitä elämä eteen tuo.Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti