1. tammikuuta 2017

Vuoden 2016 kuntoilukatsaus

Surkeaa tämä bloggaaminen, kuten näkyy. Edellinen blogipostaukseni on vuoden 2015 urheilun katsaus. Eli kokonainen vuosi vierähti ilman yhtään postausta tähän blogiin. En silti aio luovuttaa tämän blogin saati urheilun suhteen, vaan koitetaan taas tänä vuonna uudestaan.

Haluan myös lyhyesti kertoa kootus selitykset bloggaamattomuuteen, sekä vähäiseen urheiluun. Otin vuoden 2015 lopussa vastaan toimitusjohtajan pestin Contribytellä. Ensimmäinen vuosi oli aika tiukkaa ja se vaikutti ylimääräiseen energiaan, mitä esimerkiksi blogin kirjoittaminen vaatii. Uskon että vuosi 2017 tulee olemaan kiireinen, mutta silti aikaa olisi myös bloggaamiselle.

Toinen syy vähän väheisemmälle kirjoittelulle ja urheilulle oli, että tiimikaverini akillesjänne otti ja poksahti keväällä. Se vaikutti omaankin motivaatioon ja yksin en saanut aikaiseksi oikein mitään kunnollista tavoitetta. Kesällä käytiin yhden vanhan ystävän kanssa 8h rogaining kisassa, mutta siitäkään en saanut kirjoitettua.

Seuraavassa kuitenkin vuoden 2016 numeroita ja ajatuksia.

Treenaaminen numeroina


Vaikka tunne oli koko vuoden, että juurikaan ei ole ehtinyt ulkoilla, niin treeniä tuli kuitenkijn 236 tuntia. Se on minulle varsin hyvä määrä ja olinkin positiivisesti yllättynyt, kun statistiikkaa aloin katsoa. Toki merkkasin joitain frisbeegolf sessioita puolipituisina, silloin kun tuli enemmän niissä käveltyä, että ei kaikki ihan kunnon urheilua ollut.

Lajeihin vuosi jakaantui seuraavasti:

 1. Hiihto 61 kertaa, 67 h, 677,9 km
 2. Sulkapallo 27 kertaa, 30 h
 3. Pyöräily 26 kertaa, 35 h, 821 km
 4. Sauvakävely 23 kertaa, 33 h, 199,2 km
 5. Juoksu 21 kertaa, 16 h, 132,2 km
 6. Maastopyöräily 11 kertaa, 13 h, 217 km
 7. Frisbeegolf 9 kertaa, 10 h
 8. Suunnistus 4 kertaa, 5 h, 24,6 km
 9. Uinti 3 kertaa, 2 h, 3,4 km
 10. Muuta 11 lajia, 15 kertaa, 26h
         Hiihtoa tuli aika kivasti, osa toki vastikään nyt ennen joulua. Lisäksi hyvää oli kohtuullinen määrä sulkapalloa ja aika hyvä määrä sauvalenkkejä. Maasturilla ajo jäi tosi vähäiseksi, maantiepyörällä sentään viihtyi vähänemmän.

         Jos samoja numeroita katsoo vielä jakaumana eri lajien välillä, niin hiihto nousi suurimmaksi, sitten sauvalenkit, maantipyöräily ja sulis oli aika samanmääräisiä.


         Tavoitteet tuleville vuosille

         Vaikka 2016 meni ilman tavoitteita ihan kohtuullisesti, niin tuleville vuosille tarvitsen jotain tavoitteita, jotta jaksaa tehdä erilaisia treenejä. Vuoden 2016 treenit oli aika peruskunto painotteisia ja huomasikin, että kovempaa meno oli niinä vähäisinä kertoina kun sitä yritti, niin aika vaikeaa.

         Mitään tarkkoja suunnitelmia ei vielä ole, mutta joku triathlon olisi hyvä tavoite tälle vuodelle. Esimerkiksi Kiskon olympiamatka voisi olla ihan hyvä lähtökohta. Joku seikkailu tai rogaining kisa voisi olla myös hyvä.

         Koitan kuitenkin kirjoittaa tänne vähän enemmän, niin ehkä sitä tavoitteellista motivaatiotakin tulee samalla.

         Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

         Ei kommentteja:

         Lähetä kommentti