Tietoa minusta

Moi, Olen Henri

Olen Henri Hämäläinen, entinen palloilija matkalla kohti kestävyyskuntoilijaa. Asun puolison ja kahden tyttären kanssa Espoossa. Juureni ovat Kouvolassa ja olen opiskellut Jyväskylässä.

Urheilutaustani on siis palloilun parissa. Olen pelannut salibandya ja pesäpalloa ihan pienestä saakka. Pesäpalloilun lopetin tullessani täysi-ikäiseksi ja salibandy on seurannut minua aivan viime vuosiin saakka. Näissä lajeissa junioreissa siis pelasin aivan tosissaan, mutta aikuisiällä nämä ovat olleet enemmänkin harrastuksia.

Koripallo on myös kuulunut lajivalikoimaan pitkään. Aikoinaan isoveljen mukana pääsin mukaan porukkaan, jossa kävi pelailemassa pelaajia ihan suomen huipulta asti. Koripallo innostus jatkui myös Jyväskylässä yliopistolla, jossa kävin usein pelaamassa. Koripalloa jatkoin myös Nokian yritysvuoroilla, kunnes sekin viime vuosina jäi. Koripalloa olen siis pelaillut paljon, mutta lisenssi minulla on muistaakseni ollut vain yhdellä tai kahdella kaudella.

Kestävyysurheilusta juoksu ja hiihto on kuulunut aina jollain lailla ohjelmaan. Juossut olen aina, yleensä liian kovaa. Hiihtäminen on useimmiten ollut isän perässä hiihtoa, ja isäni on ollut aina aika kova kestävyyskuntoilija. Pyörällä olen liikkunut aina ja joka paikkaan. Jyväskylässäkin pyöräilin ympäri talven, pahimmillaan oli 33 astetta pakkasta. Pyöräily kuntoilumuotona on kuulunut ohjelmaani vain pari vuotta.

Kunnolla uimaan opin oikeasti vasta 2011 syksyllä, Cetuksen järjestämässä uintitekniikkakurssilla. Sitä ennen pysyin toki jotenkin pinnalla, mutta uimisen saati kuntoilun kanssa sillä ei ollut juurikaan mitään tekemistä.

Tämä blogi

7.8.2008 iltana, päivää ennen Pekingin olympialaisten alkua, salibandypelissä,  puolittaisessa yksinläpitilanteessa, vastustaja törmäsi selkääni ja kaaduimme molemmat jalkani päälle. Tässä rytäkässä vasemmasta polvestani repeytyi ristiside, kierukkaan tuli repeytymä ja sivuside repeytyi osittain. Leikkauksen jälkeen tajusin kuinka rapakunnossa olin oikeasti. Silloin asetin itselleni tavoitteen: "Olla elämäni parhaassa kunnossa 30:senä, ja vielä paljon paremmassa 35:sena."

Kolmikymppinen meni jo ohi ja olinkin silloin jo kohtuu hyvässä kunnossa. Niihin aikoihin kuitenkin päätin, että tarvitsen jotain konkreettisempaa. Takaraivossani oli kolkutellut ajatus triathlonista ja otin tavoitteekseni vuodella 2014 puolikkaan triathlonin alle kuuteen tuntiin. Nyt jo puolitoista vuotta harjoitelleenani ymmärrän, että tuo tavoite oli vähän turhan pessimistinen. Nopeamminkin pääsee kuntoon, kun harjoittelee systemaattisesti.

Tämän blogin tarkoitus on siis kertoa matkastani parempaan kuntoon. Toki matkanvarrelle liittyy harjoittelua, tapahtuamia kuin muutakin urheilua. Tässä blogissa kirjoitan siis paljosta urheiluun liittyvästä, pääpaino kuitenkin omalla matkalla kohti kestävyyskuntoilijaa.

Kuntoilun ulkopuolinen minä

Teen toki paljon muutakin kuin urheilua ja kuntoilua. Teen töitä IT-alalla ja vielä tarkemmin ohjelmistokehityksen parissa. Luen myös kohtuullisesti kirjoja monista eri aiheista, välillä urheilustakin.Valokuvailen satunnaisesti, kun sille päälle satun.

Kirjoitan toista blogia englanniksi, jossa kerron enemmän kirjoista, työelämään liittyvistä asioista ja monista muista ei-urheiluun ja kuntoiluun liittyvästä. Se blogi löytyy osoitteesta www.henrihamalainen.com.

Minut voi löytää myös muualta webistä. Twitterissä pyörin nimellä henkkahamalaine. Facebookista minut voi löytää täältä: Henri Hämäläinen. Google+:sta löydyn täältä Henri Hämäläinen. Instagramissa minut löytää nimellä henkkahamalainen.

3 kommenttia:

 1. Hei!


  Minun nimeni on Aino ja olen freelancer Promo logic:lla, netti media toimistolla. Olisimme kiinnostuneita lisäämään 2-3 lausetta ja linkin teidän sivullenne sovittuun hintaan vuodeksi.

  Olkaa hyvä ja ilmoittakaa jos tämä kuullostaa kiinnostavalta ja annan lisätietoja. Jos omistatte myös muita sivuja, olkaa hyvä ja liittäkää niiden URL osoitteet jotta voin käydä myös ne läpi mahdollista sopimusta varten.

  Kiitos ja pikaisiin kuulemiin!

  Ystävällisin terveisin

  Aino Nurminen
  nurmien.aino@gmail.com

  VastaaPoista

 2. Wow that was odd. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn't show up. Grrrr... well I'm not writing all that over again. Anyway, just wanted to say fantastic blog! netflix login

  VastaaPoista